Nepodceňte cestovní pojištění. Pojistěte se i na rizikové sporty!




Cesty do zahraničí jsou vždy důvodem k radosti a jisté „natěšenosti“. Velmi snadno se však taková cesta může zvrtnout v noční můru, pokud nemáte vhodné cestovní pojištění a případně i připojištění na nejčastější situace, ke kterým může v zahraničí dojít. V dnešní době si jej můžete dokonce zařídit i z pohodlí domova formou internetového pojištění, a to dokonce i na poslední chvíli.

Využijte možnosti bohaté nabídky pojišťovacího trhu

Můžete si na svoji cestu sjednat i úplně obyčejné cestovní pojištění v základní formě. Budete tak krytí v případě náhlého onemocnění nebo zranění, které potřebuje akutně ošetřit. Pozor však na výjimky, které by se nemusely na základní pojištění vztahovat, protože nejsou jeho součástí. Výhodné pojištění na cesty do zahraničí je vhodné obohatit i doplňkovým připojištěním odpovědnosti, sportu nebo zavazadel. Nejvíce se asi vyplatí pojištění odpovědnosti, pojistěte sebe i děti. Jak funguje? Kompletní informace najdete zde.

Například Windsurfing je u pojišťovny ERGO v základním pojištění zdarma

Sportujte v zahraničí bezpečně a pojištění

Stále více lidí se zabývá v zahraničí sportem. Aktivní dovolená patří v poslední době mezi ty nejoblíbenější, ale ne na všechny sporty se základní cestovní pojištění vztahuje. Je proto dobré si předem prostudovat tabulku připojištění sportů zdarma, abyste si byli jistí, že nepotřebujete ještě specializované připojištění na extrémní sporty, na které by se základní pojištění v případě zranění nevztahovalo. Úrazové připojištění nabízí také odškodnění, ne pouze úhradu nákladů spojených s lékařským ošetřením.

Potápění do hloubky 40m patří mezi adrenalinové sporty a je nutné připojištění

Adrenalinové sporty bez správného připojištění vůbec nepokoušejte

Jestliže jste se na dovolené dostali k příležitosti vyzkoušet některé adrenalinové sporty nebo sporty extrémní a přitom jste se před odjezdem na nic podobného nepřipojistili, raději svoje štěstí ani nepokoušejte a nechte zvídavé zkoušení nových věcí na příští rok, až budete lépe připraveni. Pokud jste však do zahraničí ještě neodjeli, můžete si sjednat připojištění adrenalinových sportů, které lze sjednat jak jednorázově, tak i celoročně při opakovaných výjezdech s dobou pobytu mimo Českou republiku v délce do 60 dnů. Nezapomeňte na výběr správné skupiny pojišťovaných sportů.