Přijeďte si do Nassfeldu zasportovat a ochutnat lahůdky na Slavnosti špeku

Do sytosti ochutnávat znamenité lahůdky při Slavnostech špeku a zároveň být obklopen čarokrásnými alpskými vrcholy jižního Rakouska na odpočinkové dovolené v horách, to je snem každého milovníka dobrého jídla a vyznavače turistiky či cyklistiky. NassfeldHermagor jako každoročně zve na slavnosti Speckfest, které se konají 3. a 4. června. Spojte příjemný lahůdkářský požitek pro mlsné jazýčky s aktivním odpočinkem během víkendového či týdenního pobytu v čisté přírodě zalité slunečním jasem. Počasí Nassfeld slibuje pokaždé nádherné.

Pochoutky pro mlsné jazýčky chystají Slavnosti špeku

Gaitalský špek, klobásy a další vybrané laskominy se během víkendového ochutnávkového programu představují návštěvníkům zdarma. Špek je proslulý svou specifickou chutí, aromatem a barvou, které mu dodávají mořská sůl, ostružinové listy a černé koření. Tato směs, jež je spolu s procesem půlročního uzení dokonce zaštítěna patentem, dodává masu vyprodukovanému v ekoprogramu Gaitalského údolí červený odstín. Tuk má zas barvu sněhu, který je i v letních měsících možné spatřit na špičkách alpských vrcholů.

Nejatraktivnější alpské středisko Nassfeld

Ani letní sezona totiž neuzavírá brány hor milovníkům cyklistiky, vysokohorské turistiky, raftingu a dalších aktivit. Celá oblast a lyžařské středisko Nassfeld jsou v zimě proslulá svými sjezdovkami, službami a slevovými programy pro děti, seniory a skupiny. Patří mezi deset nejvyhledávanějších a nejoblíbenějších alpských středisek. Svá pozitiva mají i letní dny. Slunečné počasí je zde zaručeno, neboť paprsky projasňují oblohu i celé Alpy neuvěřitelných tři sta dní v roce. Pro sportovní nadšence i lidi toužící po oddechu, troše božského klidu a kulinářského zážitku je Nassfeld začátkem června skutečným lákadlem. Přichystáno je i prvotřídní ubytování s vynikajícími službami v 19 apartmánech, kde se s obsluhujícím personálem domluvíte česky. Apartmány Nassfeld jsou moderně vybavené, ubytování Nassfeld je propojeno s odpočinkem v relaxačních zónách, bazénech a sauně.

Cyklotrasy, vysokohorské treky i zábava pro děti

Tisíc kilometrů značených stezek v nadmořské výšce až 2800 m n. m určených pro turistiku, běh a Nordic walking, 800 kilometrů cyklotras různých náročností a převýšení nebo kanoistika a rafting na jezerech a v řece Gail, to nejsou jediná lákadla pro sportovní nadšence. Potápění, rybaření a půjčování loděk jsou další specialitou jihorakouského Nassfeldu. Ani děti se zde nebudou nudit. Zábavní park v Presseggersee s vodními atrakcemi, trampolínami a autíčky, vyjížďka lanovkou Millennium nad vrcholy alpských velikánů či korutanské rybářské muzeum přichystají všem dětem a dospělým nevšední a nezapomenutelné zážitky.