Lyžování i wellness najdete v Rakousku

 

Ještě nevíte, kam letos vyrazíte na zimní dovolenou? Nenechte se ovládnout strachem, že na českých horách nebude ani vločka. Vyjeďte za hranice a vsaďte na jistotu, že tam sníh bude vždycky, i když v tuzemsku bude dávno po sezóně. Rakousko nabízí nejen kvalitní sněhové podmínky na třítisícových horách a ledovcích, je známé také díky svým termálním lázním. Proto můžete kombinovat svoji dovolenou aktivně a přitom se i zrelaxovat.

Všechny varianty lyžování

Pokud chcete spojit lyžování a wellness, můžete se rozhodnout navštívit se svojí rodinou nebo přáteli Kaprun. Lyžování na ledovci Rakousko nabízí opravdu dlouho dobu v roce, a dokonce se nebojí nabízet zážitek 365 dní v roce. Jsou tu široké svahy, které jsou pokryté přírodním sněhem. Lyžování v Rakousku obohatí čím dál oblíbenější freeridová zábava a rovněž tři snowparky. Kromě lyžování Rakousko připravilo také panoramatickou terasu na vrcholu Salzburku. Je to horní stanice Kitzsteinhornu, který je umístěný v nadmořské výšce 3029 metrů nad mořem. Tento bod je pohodlně dosažitelný i bez toho, abyste ovládali alpinistiku. Odměnou jsou krásné výhledy na vysoké hory Alp a také na hory národního parku Hohe Tauern.

Ledovec i termální pramen

Až vás omrzí lyžování a půjdete si odpoledne odpočinout nebo si jen tak uděláte jeden den volno, nemusíte chodit daleko. Přímo na úpatí ledovce Kitzsteinhorn v Kaprunu se nachází SPA vodní svět. Termální lázně Rakousko mají vnitřní a venkovní bazény s teplotou kolem 35 stupňů Celsia. Koupat se lze ve slané vodě, termální vodě či sportovním bazénu. Termály Rakousko jsou o vodních radovánkách i gastronomii. Pozadu nezůstanou ani děti, které čeká dětský vodní svět s 127metrovým tobogánem, dalšími skluzavkami, světelnou jeskyní, hřištěm a prolézačkami. Rodiče tam mohou využít bezplatné hlídání dětí od tří let s animačním programem. Sami se pak odeberou do různých druhů saun, jako parní, finská, alpská, pekařská, biosauna či jeskynní parní lázeň.