Máme pro vás nejkrásnější místa ve střední Evropě

Vyrazte na dovolenou ve střední Evropě! Tento region nabízí neposkrvněnou přírodu, jezera, ledovce i krásná města. Zkrátka nebudete litovat!

Že toho střední Evropa ve srovnání se středomořím nemá mnoho nabídnout? To jste ale na pěkném omylu. Jediným jejím hendikepem je, že nemá moře. Všeho ostatního ale má dostatek, ne-li přímo nadbytek.

Země střední Evropy

Geograficky pod pojem střední Evropa spadá hned několik zemí. Spolu s Českou republikou a Slovenskem to jsou Rakousko, Německo, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Slovinsko, Maďarsko a Polsko. A jaká místa navštívit?

Kam za přírodou?

Milovníky neposkvrněné přírody bezesporu uchvátí rakouská a švýcarská alpská jezera. Doporučujeme třeba švýcarské jezero Fiffelsee s věhlasným Matterhornem v pozadí. Mezi nejkrásnější místa nejenom Švýcarska, nýbrž rovněž celého světa ale patří také Údolí Lauterbrunnen, nad nímž se zvedají v podstatě kolmé několik set metrové horské stěny, z nichž padají nejvyšší vodopády Evropy. Velmi majestátní je však také ledovec Grenzgletscher. Bohužel i jeho v současné době kvůli globálnímu oteplování ubývá.

Kam za historií?

Střední Evropa, to je ovšem také bohatá historie. Kousek za českými hranicemi například najdete kouzelný zámek Neuschwanstein, jejž nechal postavit Ludvík II. Bavorský. Ten se dokonce stal předlohou pro pohádkový hrad Šípkové Růženky. Pohlednicové dokonalé je také městečko Hallstatt v Rakousku. Překrásný je rovněž polský Krakow stejně jako spousta dalších míst.

Kde se ubytovat?

Ubytování v Rakousku, Maďarsku, Chorvatsku, Polsku a spoustě dalších zemí vám zprostředkuje například portál hotely.cz V nabídce jsou apartmány, penziony a hotely ve Vídni, Zell am See, Wagrainu i Gargellenu. Hotely v Dolním Rakousku i Horním Rakousku. Ve městech, v horách, u jezer i na venkově. Ubytovat se zkrátka můžete tam, kde se vám zlíbí. Pokud plánujete dovolenou, vybírejte si hotely a ubytování na Hotely.cz.