asturijska-paella-4

Recepty španělské kuchyně

Recepty španělské kuchyně Vzpomínáte rádi na svou dovolenou ve Španělsku? A co si představíte, když se řekne Španělsko? Moře, slunce, pláž? Jistě si vybavíte také skvělé jídlo a pití, na které mohou být Španělé [...]

Fazole s masem a sázenými vejci

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fazole s masem a sázenými vejci Venezuelská kuchyně Venezuelské národní jídlo se jmenuje pabellón crilo a skládá se z rozcupovaného opečeného masa, červených fazolí, [...]

Rýžové nudle se zeleninou a vejci

Rýžové nudle se zeleninou a vejci Vietnamská kuchyně Ve Vietnamu hraje rýže a výrobky z ní důležitou roli a spolu s čerstvou zeleninou tvoří základ vietnamské stravy. Vietnamské kuchařské umění je založeno na kombinaci [...]

Kokosové omelety

Kokosové omelety Thajská kuchyně Suroviny – 250 ml kokosového mléka z konzervy, 75g čerstvé kokosové dužniny, 100g rýžové mouky, 2 lžíce palmového nebo hnědého cukru, 2 papáje, 2 lžičky oleje, palmový nebo hnědý cukr [...]

Katalánský krém s pomeranči

Katalánský krém s pomeranči – Španělská kuchyně Jemný vanilkový krém , který se před podáním posype tenkou vrstvičkou cukru – to je dezert, kterým se rozmazlují nejen Španělé. Pro 4 osoby Doba přípravy – 35 [...]

Nákyp z mletého masa s banány

Nákyp z mletého masa s banány Kuchyně – JAR V jižná Africe zanechalo své stopy mnoho národů.Pikantní nákyp bobotie pochází původně z Indonésie. Místo jehněčího masa je možné použít jemně posekané maso drůbeží. Pro [...]

Dušené lilky s meruňkami

Dušené lilky s meruňkami Marocké pokrmy v sobě spojují staré tradice s rafinovaností francouzské kuchyně. Je to důsledek mnohaleté francouzské nadvlády. Maroko Pro 4 osoby Doba přípravy – 55 minut + 35 minut dušení Suroviny [...]

Speciality bulharské kuchyně

Speciality bulharské kuchyně Tarator Toto je  tradiční bulharská polévka připravovaná z okurky a bílého jogurtu. Za horkého dne příjemně osvěží. Pro 4 osoby Doba přípravy – 15 minut Suroviny – 2 stroužku česneku, [...]

Speciality chorvatské kuchyně

Chorvatská kuchyně Chorvatský bramborový salát Tento výborný osvěžující sálat vám vskutku připomene letní dovolenou v Chorvatsku. Nejlépe se hodí ke grilované rybě ale můžete si ho udělat i třeba ke kuřecím řízkům. Pro [...]

Speciality italské kuchyně

Speciality italské kuchyně Nudle s citrónovo – smetanovou omáčkou Pro 4 osoby Doba přípravy-20 minut Suroviny-400g dlouhých tenkých nudlí, sůl, pepř, citron (je dobré použít nestříkaný citrón například bio), 2 stroužky [...]