Dovolená na severu Moravy

Relaxace v přírodě je jednou z nejlepších diagnóz na stres, workoholismus a špatnou náladu. Může to být i jen obyčejná procházka, ale daleko lepší je pro všechny strávit dovolenou třeba na horách. A je v podstatě jedno, zda to bude v zimě nebo v létě. Příroda je úchvatná v každém ročním období a má jistě co nabídnout.

Jeseníky

Dovolená, jaká by měla vlastně být? Především odpočinková.

Na severu Moravy se rozléhají Jeseníky, které se mohou pyšnit druhou nejvyšší horou v republice. Praděd a okolí je plné nádherných míst, kam určitě stojí za to se podívat, ale je zde i mnoho možností pro ubytování. Skvělé a moderní apartmány Jeseníky nabízejí nejen ve všech lyžařských střediscích. I příjemné ubytování Jeseníky poskytují pro všechny, kdo mají rádi klid a procházky lesem. Mnoho chat a chalup je plně vybaveno a lidé se tak cítí, jako doma. Některá horská ubytování nabízí dokonce dokonalý pohled přímo na Praděd, což člověk z velkoměsta jistě ocení.

Co ještě nabízejí Jeseníky?

Na své si zde přijdou i milovníci cykloturistiky. Je zde nespočet tras právě pro cyklisty, mohou být náročné vzhledem k horské oblasti, ale méně zdatní cyklisté nepřijdou zkrátka. Ovšem Jeseníky jsou známé místy, která ukrývají svá tajemství, své poklady. Ano, Rejvíz je místem, jenž podle legend ukrývá v nedalekém Mechovém jezírku veliký poklad. Proto se této oblasti říká kraj pokladů. A i zde na Rejvíze se nacházejí útulné penziony, kde na hosty čekají s otevřenou náručí. Někdy je Rejvíz nazýván oblastí, kde dávají lišky dobrou noc.

Za shlédnutí určitě stojí i přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, která byla dostavěna teprve před 25 lety. Ke své návštěvě také láká i hornický skanzen Zlatých Hor nebo první vodoléčebný ústav Lázně Jeseník, které nesou jméno V. Priessnitze.

Pokud hledáte nejen tip na letní dovolenou, ale také skvělé ubytování, domácí zázemí roubených chalup, nabídku najdete v internetovém vyhledávači pod klíčovými slovy chata JeseníkyJeseníky ubytovánípenzion Jeseníkyhotel Jeseníky.