Cestování řešte už nyní a budete příští rok dokonale připraveni




I když se nám pomalu ale jistě blíží zima, nebraňte se plánům na příští rok. Neříká se přeci nadarmo, že štěstí přeje připravenému. Je tolik míst, které si zaslouží procestovat. Stačí jen si najít to, které je Vám nejblíže a Vuala! Můžeme vyrazit. Dovolte usnadnit vám složité hledání! Nikdy netrefíte vedle, pokud si vyberete Paříž, jedno z nejkrásnějších měst Francie!

Nejdříve z té zeměpisné stránky

Paříží je hlavním městem Francie a protéká jí řeka Siena. Svou velikostí je poměrně malá. Představte si Prahu a Paříž, Paříž je o více jak polovinu menší.

Známá a stále populární Eiffelovu věž

Všichni jistě víte, že je ocelová. Novinkou je, že ve výšce asi dvaceti pater je prosklená podesta, po které se můžete projít a podívat se přímo pod nohy na náměstí. Tento pohled však zvládnou jen otrlejší. Je to nejznámější Pařížská dominanta. Měří 324 metrů, a byla postavena mezi lety 1887 až 1889. A proč se jmenuje zrovna Eiffelova? Protože je pojmenovaná po svém konstruktérovi Gustavu Eiffelovi.

Významný Vítězný oblouk

Významnou stavbu nechal postavit Napoleon Bonaparte jako vzpomínku na své vítězství v bitvě u Slavkova. Nachází se uprostřed náměstí Place Charles-de-Gaulie. V Paříži se nacházejí ještě další dva oblouky (Carrousel v Tuilerijských zahradách a moderní La Grande Arch).Vítězný oblouk je veprostřed a společně tvoří tzv. Velkou osu.

Další zajímavosti a stavby, které stojí za vidění

Palác Louvere, který patří k největším muzeím na světě. Zároveň to také bývalo sídlo francouzských králů. Můžete si vybrat z široké škály sbírek, například: evropské malířství a sochařství, římské, egyptské, řecké nebo etruské umění.

Co byste však měli do svého programu zařadit, je obraz Mona Lisa. Na tomto obrazu je zajímavé, že ať se postavíte kamkoli, všude vás pozoruje. Pokud budete opravdu pozorní, mohli by jste si povšimnou, nebo spíše nepovšimnout, jejího obočí a řas.

Tolik malá ochutnávka z velké nabídky, na co v Paříži můžete narazit. Do vašeho seznamu s dovolenou na příští rok si můžete připsat Paříž.