Udělejte si radost výletem do Paříže či Říma

Léto už téměř končí, a tak máte poslední šanci nasbírat síly na další pracovní nebo školní rok. Každý dobře ví, že nejlépe se odpočívá, když odjedete někam pryč a všechny starosti necháte doma. Nemusíte přitom utrácet desetitisíce či brát si speciální dovolenou, kterou byste možná ani nedostali. Spoustu evropských měst stihnete poznat během víkendu. Dokonalým příkladem jsou Paříž a Řím.

Paříž a Řím patří k hojně navštěvovaným destinacím. Zatímco ta první bývá nazývána městem lásky, ve druhé se psala historie. Jedno mají ale společné. Ještě v září si zde užijete příjemné teploty. Turistů bude míň, ceny nižší. Co víc si přát?

Paříž není jen o Eiffelově věži

Sice se každému vybaví jako první, ale míst stojících za zhlédnutí je tu mnohem více. Určitě nevynechejte návštěvu mrakodrapu Montparnasse, odtud zažijete nejvyšší výhled na celé město a věřte, že je daleko hezčí než z Eiffelovy věže. Nádherným zážitkem je i Montparnasse s chrámem Sacre-Coeur. Turisty obdivované jsou také katedrála Notre-Dame, Pantheon, Vítězný oblouk s celou Champs-Elysées, Louvre či moderní čtvrť La Defense. Super poznávací zájezd Paříž od cestovní kanceláře Redok vás těmi nejzajímavějšími místy provede.

V Římě zase není pouze Koloseum

V souvislosti s Římem se většině lidí vybaví Koloseum. Tento antický amfiteátr je notoricky známý, podobně jako Kapitol a Forum Romanum. Velkým lákadlem je rovněž celý Vatikán s bazilikou sv. Petra, Sixtinskou kaplí, zdejším muzeem i náměstím. Nezapomenutelné vzpomínky si odvezete také na Fontánu di Trevi nebo Španělské schody. Turistických atrakcí je tu nespočet a ze všech míst zde na vás bude dýchat historie. Super poznávací zájezd Řím vás kolébkou moderní civilizace provede.

Poznávací zájezdy nejsou nic pro vás? Zapomeňte na nepříjemnou průvodkyni, která vás neustále honí z místa na místo. V podání CK Redok je vše jinak. Výlet si užijete, budete mít dostatek osobního volna a hlavně vám odpadnou všechny starosti se zařizováním cesty a ubytování, což ocení zejména lidé, kteří příliš neumí anglicky.