Ciťte se na dovolené bezpečně díky kvalitnímu cestovnímu pojištění

Stále více zájemců o zimní sporty se vydává na hory, aby si single, ve dvou či s partou přátel užili radosti z lyžování, bruslení a dalších. Někdo jede na naše hory, někdo se vydává do Rakouska, Itálie nebo třeba na Slovensko. Ať už jedete kamkoli, rozhodně se vyplatí uzavřít pojištění na dovolenou. Přece jen, pokud by se vám nebo některému z vašich dětí něco stalo, může se vám dovolená velmi prodražit.

Monam / Pixabay

Zvolte si pojištění podle toho, co budete na dovolené dělat

Pojištění by mělo být takové, aby odpovídalo záměru vaší cesty. Pokud jedete lyžovat, při uzavírání cestovního pojištění to rozhodně zmiňte. V případě, že byste to zamlčeli, pojišťovna by vám např. zásah rychlé záchranné služby a případný převoz do nemocnice či pobyt v ní, nemusela uznat jako pojistnou událost.

Důležité je také zmínit, na jak dlouho jedete, kolik osob chcete pojistit a zemi. Jedete-li na delší dobu, doporučujeme roční cestovní pojištění. I tady samozřejmě zmiňta při sepisování pojištění vše výše uvedené.

Sežeňte si odpovídající vybavení či oblečení

Jedete-li na hory, nezapomeňte na své bezpečí a používejte jen vybavení v dobrém stavu. Noste helmu, protože ta vám může zachránit život, navíc mnoho lyžařů jezdí velmi rychle a při srážce, za kterou byste třeba ani nemuseli vy, byste mohli utrpět vážná zranění.

Jedete-li do tepla, neopomeňte opalovací kosmetiku, adekvátní oblečení i obuv, např. boty Rider na pláž. Také pokrývku hlavy, základní léky pro případ, že by vás např. rozbolel zub, nebo vás potkal průjem či horečka. Někteří lidé si dokonce balí i moskytiéru, aby je při spánku neotravovali komáři a jiný nepříjemný hmyz.

Teď už zbývá jen poohlédnout se po pojištění s dostatečným krytím a vybrat si místo, které navštívíte. Ať už na horách nebo u moře, díky pojištění budete moct bý klidní, že v případě potřeby je o vás postaráno.