Cestovní pojištění je nutností

V současné době si už málokdo troufne cestovat do zahraničí bez toho, aniž by se nechal pojistit. Důvodem jsou astronomické částky za ošetření v případě úrazu. Jak postupovat při zařizování cestovního pojištění?

Dejte přednost pojištění online

Online verze cestovního pojištění má mnoho výhod. Nemusíte plýtvat svým časem na návštěvu pobočky, kde vás ve výsledku přijde cestovní pojištění o něco dráž. Když se totiž rozhodnete pro online sjednání přes internet, získáte několikaprocentní slevu. Ta může dosahovat až 20 % díky časově omezeným kampaním.

Jaká jsou další pozitiva?

Kromě finanční úspory je to zcela jistě čas. Nemusíte se řídit otevírací dobou pobočky a čekat ve frontě. Online sjednání pojištění je rychlé a jednoduché.

Postup krok za krokem

Dle druhu vaší cesty do zahraničí si vyberete možnost, zda se bude jednat o pojištění jednorázové, či roční. V rámci takového pojištění může každá cesta trvat až 90 dní. Následně zvolíte cíl vaší destinace a úroveň pojištění.

Bude vám stačit základní verze?

Základní typ pojištění zahrnuje kromě léčebných výloh též pojištění asistenčních služeb. Pokud zvolíte nejobsáhlejší variantu, můžete počítat též s pojištěním odpovědnosti za škodu, zavazadel, cestování letadlem a úrazovým pojištěním.

Potřebujete se připojistit?

Máte dojem, že cestovní pojištění plně nepokrývá veškeré vaše požadavky? Pak věnujte pozornost připojištění. Díky němu lze pojistit i rizikové sporty, chronické onemocnění a manuální práci v rámci pracovní cesty. Zároveň je možné sjednat pojištění domova v době vaší dovolené a pojistit si tzv. dovolenou bez starostí. V tom je zahrnuto též krytí veterinární péče pro vašeho čtyřnohého mazlíčka a technickou asistenci při poruše vozidla. Riziko zrušení dovolené či jejího předčasného ukončení vás už nebude trápit díky pojištění storna cesty.