Chystáte se na dovolenou na Slovensko? A cestovní pojistku už máte?

Byť se jedná o naše přímé sousedy a svého času jsme byly jednou republikou, od 1.1. 1993 to je jiné. Slovensko je cizí zemí a jen s českým pojištěním si u našich slovenských sousedů nevystačíte!

Vaše první kroky pak zřejmě povedou k počítači. Do vyhledávače si zadejte pojem cestovní pojištění Slovensko a vyberte takovou nabídku, která vám bude co nejvíce vyhovovat. Vaším hlavním kritériem při výběru by ale rozhodně neměla být jen cena. Zaměřte se především na celkovou výši plnění dané pojistky. Je dostatečná? Pokud ne, zvažte její navýšení.

Pozor na nízké limity!

Nízké limity jsou velmi ošemetné a ve výsledku, tedy v případě pojistné události, můžete skončit stejně, jako byste na cestu vyrazili bez pojištění, což rozhodně nedoporučujeme. Příběhy lidí, kteří tak učinili, a pak jejich blízcí v zahraničí uspořádávali sbírky na to, aby svého zraněného příbuzného mohli odvézt do vlasti, by měly být varovným signálem. Banální zranění vás tak může doslova zruinovat.

Léčebné výlohy bez limitu

V tomto ohledu se rozhodně vyplatí využít služeb pojišťovny, jež nabízí léčebné výlohy bez limitu. Je jich málo, ale jsou takové. Jednou z nich je Union pojišťovna, která tak jednoznačně zaujímá přední místo mezi pojišťovnami nabízející cestovní pojištění na Slovensko, které zde mimochodem můžete pořídit už v ceně od deseti korun za den. A v případě uzavírání pojistky pro celou rodinu samozřejmě můžete počítat se zvýhodněnou sazbou.

Pojištění automobilu

To ale samozřejmě není všechno, čím se cestovní pojištění na Slovensko odlišuje od konkurence. Pokud se k našim východním sousedům například chystáte automobilem, Union pojišťovna vám nabízí pojistit samotné vozidlo. To však neznamená pouhý odtah, k dispozici až na dobu deseti dnů dostanete vozidlo náhradní. Nejenomže nezůstanete ve štychu, ale bez potíží budete moci pokračovat ve své dovolené. Asistenční služba Union pojišťovny je samozřejmě k dispozici 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

Pojištění na míru

Co se samotné pojistky týče, vybrat si buď můžete některý z již připravených balíčků, ale problémem samozřejmě nejsou ani pojistky individuální. Stejně jako různá cestovní připojištění. Chystáte se na Slovensko zdolávat Tatry? Rozhodně se proto připojistěte. Minimálně za ten klid v duši to rozhodně stojí.