Než vyjedete na jakoukoli dovolenou, nezapomeňte na správné cestovní pojištění

Také se už těšíte na letošní dovolenou, přemýšlíte, kde se sami, či s rodinou vydáte a odpočítáváte dny do daného termínu, který už máte v zaměstnání zamluvený a máte přislíbenou řádnou dovolenou? Pak byste měli určitě myslet i na adekvátní cestovní pojištění. Je až k nevíře, kolik z nás, cestujících na Slovensko, ale také jinde po zemích EU či mimo ně, nemá cestovní pojištění, nebo má, ale je uzavřeno na jiné aktivity, než ty, které chcete na dovolené provozovat, má nízké krytí, nebo nezahrnuje vše, co by mělo.

Cestujete hodně po celý rok?

Spousta z nás se zároveň dostává do zahraničí nejen při příležitosti rodinné dovolené. Do okolních zemí jezdíme za nákupy, na poznávací výlety, na prodloužené víkendy, na služební cesty, za rodinou… Pokud i vy jezdíte za hranice často, můžete využít celoroční cestovní pojištění.

Cestovní pojištění online vás kryje při zdravotním úrazu nebo onemocnění v zahraničí. Sjednání cestovního pojištění před odjezdem do zahraničí je podstatné zvláště proto, že vám zajistí nejen krytí léčebných výloh, ale i další možná pojištění. Jde kupříkladu o pojištění storna zájezdu, pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě, pojištění zavazadel…

Sjednejte si pojištění jednou za rok

Velkou výhodou celoročního cestovního pojištění je, že nebudete muset na poslední chvíli před cestou řešit cestovní pojištění. Sjednáte jej jednou na celý rok, ušetříte si čas i stres před samotnou cestou. Jeho úhrada je buď jednorázově na celý rok, nebo měsíčně v závislosti na vybrané pojišťovně a jejích pojistných podmínkách.

Ať už cestujete 3x nebo více krát do roka do zahraničí za prací i za odpočinkem, celoroční cestovní pojištění se vám vyplatí i finančně. Počet výjezdů přitom není omezen, pro každou cestu se nebudete muset pojišťovat znovu. Omezení je, ale co se týče délky jednoho pobytu v zahraničí. Standardně vás pojišťovny budou chránit 42 – 45 dnů v kuse. Poté je potřeba vrátit se do ČR a zase vycestovat.

Více informací najdete na yespojisteni.cz.