Cestovní horečka 2018 pokračuje: jaké cestovní pojištění je pro vaši cestu nejvhodnější?

 

Během léta vyrazí za hranice naší země více než milion turistů. Přestože prázdniny končí, lidé nepřestávají cestovat, a někteří se na svou “letní dovolenou” teprve chystají. Dovolená – čas nezapomenutelných zážitků, pohody a dobrodružství. Ale znáte to, stát se může cokoliv a je dobré být připraven. K těmto účelům slouží cestovní pojištění.

Cestovní pojištění není trikem pojišťoven, jak z lidí vytáhnout další peníze. Patří k produktům, za které je dobré si připlatit. K úrazu či nemoci může dojít i během vaší dovolené. I léčba zlomeniny se vám může výrazně prodražit. Díky cestovnímu pojištění  veškeré léčebné výlohy platí pojišťovna, a vy se tak nemusíte stresovat, kolik vlastně bude stát léčba.

Cestovní pojištění už dávno nepokrývá jen případné úrazy, ale také další škody. Řeší například ztrátu zavazadel, zpoždění letu, krádež nebo škodu, ale také i úpadek cestovní kanceláře či špatné počasí.

 

Kolik stojí cestovní pojištění?

 

Myslet na případné problémy ještě před začátkem dovolené nechce nikdo. To ale neznamená, že nemůžete být připraveni.

Cestovní pojištění je služba, na které se nevyplatí šetřit. Nebojte se, nezruinuje vás. Cena se pohybuje v řádech desítek korun za den. Pojišťovny navíc nabízejí slevy pokud např. pojistíte více osob najednou či jej sjednáte online. Kolik bude stát konkrétně to vaše, si můžete předem zjistit. Stačí využít online kalkulačku cestovního pojištění, zadat pár údajů o vaší dovolené a hned máte přehled.

Výslednou cenu ovlivňují především 3 faktory:

  1. Destinace: Místo, kam se rozhodnete vycestovat ovlivňuje cenu cestovního pojištění. Nejdražší jsou destinace mimo Evropu se špatnou bezpečnostní situací.
  2. Rozsah krytí: Kromě léčebných výloh, lze také pojistit zavazadla, běžné bývá storno zájezdů, zpožděný či zrušený let a mnoho dalších. Rozhodli jste se pro aktivní dovolenou plnou adrenalinových zážitků – počítejte s vyšší cenou pojištění. Výše pojistných limitů udává kolik za vás pojišťovna bude ochotna zaplatit. Ideální je částka kolem 2 milionů korun.
  3. Výše pojistných limitů: Výše pojistných limitů udává kolik za vás pojišťovna bude ochotna zaplatit. Ideální je částka kolem 2 milionů korun.

Jak funguje cestovní pojištění?

 

Základní typy pojištění pokryjí veškeré léčebné výlohy v zahraničí. Právě proplacení případné zdravotní péče v zahraničí je nejčastějším důvodem pro sjednání cestovního pojištění.

Jestliže se chystáte dovolenou přikořenit adrenalinovými zážitky, anebo prostě jen chcete být klidnější, můžete zvolit některý z balíčků, které obsahují další připojištění:

  • připojištění úrazu (trvalé následky či úmrtí následkem úrazu)
  • připojištění zimních a rizikových sportů
  • připojištění odpovědnosti
  • připojištění nevyužité dovolené
  • připojištění opuštěné domácnosti
  • připojištění právní ochrany
  • připojištění zpoždění letu

Součástí každého cestovního pojištění je také asistenční služba. Obraťte se na ni v případě řešení pojistné události. Poradí vám, kde vyhledat pomoc a vyřeší problémy s komunikací v cizojazyčném prostředí. Její číslo najdete na kartičce k cestovnímu pojištění.

 

Cestovní pojištění online

 

Pojistit se na cesty je velmi snadné. Promyslete, co budete na dovolené dělat a pak už stačí jen zvolit nejvýhodnější nabídku a nejlepší pojišťovnu a zajít na pobočku. Důležité je vybrat si balíček na míru. Snadné, že? Proč ale ztrácet čas hledáním? Sjednejte si cestovní pojištění online. Na webových stránkách vyplníte formulář, zaplatíte kartou a v emailu vám přistane smlouva i asistenční kartička. Online cestovní pojištění můžete sjednat i na poslední chvíli, třeba při čekání na letadlo.