Travel News:

Kokosové omelety

Kokosové omelety

  • Thajská kuchyně

Suroviny – 250 ml kokosového mléka z konzervy, 75g čerstvé kokosové dužniny, 100g rýžové mouky, 2 lžíce palmového nebo hnědého cukru, 2 papáje, 2 lžičky oleje, palmový nebo hnědý cukr na posypání

Postup – Z kokosového mléka odebereme 2 lžíce husté tučné usazeniny, rozmícháme jí do hladka a dáme jí stranou. Kokosovou dužninu nahrubo nastrouháme , odebereme 50g a rozmixujeme je, smícháme s rýžovou moučkou, cukrem a dostatečným množstvím kokosového mléka,aby vzniklo řídké těstíčko.

Papáje podélně rozpůlíme a oloupeme. Dužninu nakrájíme na kousky. Malou teflonovou pánev vytřeme tenkou vrstvou oleje.Postupně na ní dáváme lžící těstíčko a opékáme tenké omeletky. Horní stranu každé omelety potřeme tenkou vrstvou kokosové smetany a posypeme jí trochou cukru. Zavineme ji, posypeme hrubě nasekaným kokosem . Omeletky podáváme teplé, obložené kousky papáji. Jetliže máte rádi cestování podívejte se i na mé další stránky pro inspiraci vaší dovolené.

Levné letenky a dovolená online