Kam v létě s dětmi na výlet

Hledáte skvělou zábavu pro celou rodinu? Nemáte program na víkend?  Vydejte se na rozhraní kraje Vysočiny a jižních Čech do Kamenice nad Lipou. Rodinný park Fábula je jedinečný zábavní komplex v centru města Kamenice nad Lipou. Nemusíte se bát nepříznivého počasí, protože můžete strávit nezapomenutelný den plný zábavy ve vnitřních i venkovních prostorách parku. Rodinám s dětmi nabízí Fábula plno skvělých atrakcí, které lákají k návštěvě malé i velké návštěvníky. V parku si na své přijde opravdu každý. Nabídka je velmi široká a záleží pouze na Vašem vkusu a oblibě.  Zkrátka spousta zábavy nejen na jedno odpoledne.

U Fábuly si užijí den děti, maminky i tatínci

Základní myšlenkou parku bylo vybudovat místo, kde si bude společně užívat zábavu opravdu celá rodina. Proto Fábula každoročně připravuje pro děti i dospělé mnoho aktivit a zajímavých novinek.

Velkou část atrakcí propojuje Cesta kouzelníka Kellyho, na které je třeba prokázat důvtip, bystrost a duchaplnost při zdolávání rozmanitých úkolů. Při jejich plnění získáváte body do Hrací karty a podle jejich počtu pak budete odměněni dárkem. Magistr Kelly Vás zavede do záhadného pohádkového sklepení, v kterém zažijete dobrodružství a nečekané zážitky s živými pohádkovými bytostmi. Vaším posláním bude podle jednotlivých indicií najít správnou cestu ven a také vyřešit tajemné šifrování.  Obtížnost úkolů je rozdělena na dvě varianty – lehčí pro malé děti a složitější pro starší děti a dospělé.

Podle komplikovanosti je také rozděleno království hlavolamů nebo kvíz v zámeckém bludišti. Zážitkový park je také ideálním místem pro kreativitu. V tvořivých dílnách si Vaše rodina může vlastnoručně vyrobit originální dárky. V nabídce je například vymalování hrnku, trika, hrací kostky nebo výroba šperků a mnoho dalšího.

Skoro celé jedno patro zabírá soubor obřích společenských her, které jsou zapsány v České Knize rekordu Agentury Dobrý den z Pelhřimova. Letošní sezóna je ve znamení nové únikové hry – Útěk ze žaláře, která má dvě podoby. Jedna je určena pro rodiče s menšími dětmi (7 – 11 let). Druhá, strašidelnější a složitější, pro starší děti a hlavně dospělé. Úkolem je vyřešit hádanky a uniknout ze zcela autentické vězeňské cely.

Pro pravý zážitek návštěvy parku si můžete v půjčovně kostýmů zapůjčit převlek na celý den a cítit se  jako pohádková bytost.  Ve fotokoutku  Vás vyfotí a Vám zůstane trvalá památka na úžasný výlet s rodinou. Ve venkovních prostorách zážitkového parku je připravena střelnice pro střelbu z kuše, obří marionety a letní amfiteátr pro různá divadelní představení a doprovodné akce.  Skoro reálná pohádková vesnička je u Fábulova mini zvěřince kde můžete nakrmit zvířátka z babiččina dvorku.

Je libo Staročeskou pouť, vepřové hody, či třeba program plný princů a princezen?

Pokud se budete rozhodovat, kam s dětmi na výlet, prohlédněte si webové stránky Rodinného zábavního parku Fábula v Kamenici nad Lipou, protože zde kromě různorodých atrakcí a volnočasových aktivit připravují od června do srpna velké množství doprovodných akcí a tematicky zaměřených týdnů. Můžete se nachat pozvat například na Vodnický týden Josefa Dvořáka, Fábulův festival minipivovarů, či Prázdninový rej s Hitrádiem Faktor. Přijedou Krampus čerti nebo také princezna Sabina Laurinová. Kvalitní kultturní program a dobré jídlo a pití tedy nebude chybět po celé prázdniny.

V areálu parku se výborně najíte v hostinci u Loupežníka Bambitky nebo zaženete rychlý hlad v občerstvení U Otesánka. Kávu a zákusek si můžete vychutnat v Pohádkové cukrárně. A pokud rádi ochutnáváte různé speciality, určitě přijeďte na Kamenický hodokvas, vepřové hody, či na zahájení sezony Staročeskou poutí!