4 tipy, kam v zimě k moři za přijatelné peníze

Na třeskuté mrazy to u nás letos nevypadá, ovšem příjemné nejsou ani teploty kolem nuly. Kdo nechce čekat, až zimu vystřídá jaro, může se alespoň na pár dní vydat do teplých krajů. Je to i váš případ, ale nevíte si rady s výběrem destinace? Přesvědčíme vás, že vám výlet za exotikou nemusí provětrat peněženku – z následujících tipů si určitě vyberete.

Thajsko

Kdysi destinace pro vyšší příjmovou skupinu, dnes „masovka“. I tak je ale Thajsko správnou volbou pro každého, kdo si chce užít tropické podnebí (teplota vzduchu se celoročně pohybuje mezi 25-35°C), bujarý noční život, stejně jako nespočet sportovních aktivit. Duchovně založení cestovatelé mohou nasát unikátní atmosféru všudypřítomných buddhistických chrámů. Stačí si rezervovat parkování u letiště a vyrazit!

Dominikánská republika

Koho neláká Asie, může zamířit na opačnou stranu zeměkoule. Dominikánská republika reprezentuje specifické karibské genius loci. Místní nikam nespěchají a s úsměvem na rtech vás provedou mezi památkami, které zde připomínají doby, kdy napříč Karibským mořem brázdily lodě konkvistadorů. Moře je příjemně teplé, rum prvotřídní a rytmy všudypřítomného merengue naprosto podmanivé.

Kapverdy

Ostrovy nacházející se v Atlantském oceánu tvoří nejzápadnější bod Afriky. Teplota moře v zimě sice není tak přívětivá jako v jiných destinacích (v lednu kolem 21°C a postupně stoupá), ale tento drobný nedostatek plně kompenzují vynikající podmínky pro surfing, windsurfing či kitesurfing. Na své si přijdou i milovníci potápění a samozřejmě africké kultury.

Réunion

Francouzský zámořský department leží v Indickém oceánu a patří k nejvzdálenějším regionům EU. Na ostrově se nachází nejaktivnější sopka na světě a spousta dalších jedinečných přírodních útvarů, které lze obdivovat v rámci nekonečných pěších túr napříč národním parkem Réunion. Zabírá téměř polovinu celkové plochy stejnojmenného ostrova a je oblíbeným cílem turistů, kteří touží po větším Dobrodružství, než jaké jim nabízí lehátka na plážích luxusních rezortů.

Vybrali jste si? Tak teď už si jen objednat zmíněné parkování na Letišti v Praze, uvelebit se v sedadle v letadle a užít si nejlepší zimní dovolenou v životě!