5 tipů, kde si prodloužit konec léta

Sluníčka pomalu ubývá a vy se jen těžko vzdáváte pocitu, že sezóna koupání a opalování je pomalu za vámi? Pak jsme pro vás připravili 5 destinací, kde se můžete vystavit působení vitamínu D a užít si letní idylky o něco déle.

Slunný Egypt

Co se týče této turistické destinace, Hurghada je jasná volba. Pyšní se mnoha atraktivními letovisky, ze kterých si můžete vybrat z hotelů situovaných přímo u Rudého moře, kde máte na dosah ruky písčité pláže i možnost prozkoumání korálových útesů. Pokud dáváte přednost spíše nočnímu životu, na své si přijdete při výběru ubytování v centru, kde naleznete spoustu diskoték, barů a možností kulturního vyžití.

 

Tyrkysové moře Kanárských ostrovů

Pro slunění a oddych si vyberete z  více než 500 nádherných pláží. Za návštěvu rozhodně stojí Tenerife, největší ze sedmi Kanárských ostrovů. Mimo opalování a relaxu je možnost zapůjčení auta za účelem prozkoumání ostrova samozřejmostí – posunout se proto směrem k aktivněji strávené dovolené je hračka. Tato atraktivní lokalita nabízí i nespočet restaurací s místní kuchyní, kde si každý přijde na své.

 

TIP: Prohlédněte si katalog zimních dovolených od cestovní kanceláře Nev-Dama.

 

Turecko pro každého

Mezi nejnavštěvovanější destinaci této oblasti patří bezesporu Turecká riviéra. Lokální vybavenost rekreačních letovisek uspokojí každého. Na své si přijdou i příznivci klidnějšího režimu, a to díky způsobu života místních obyvatel. Výhled na písčité pláže Středozemního moře je dechberoucí. Přidáme si krásné počasí a možnost aktivně si zadovádět na souši i ve vodě, a to díky mnoha atrakcím a sportovištím, která se nachází přímo na pobřeží – a tadá, zážitek léta máte zajištěn.

 

TIP: Podívejte se, do kterých zemí potřebujete pas a do kterých vás pustí jen na občanský průkaz.

 

Řecko s dětmi

Taverny, antické památky i nekonečné pláže si dopřejete plnými doušky i s dětmi na ostrově Rhodos. Místní turistická střediska nabízí bohaté kulturní vyžití i relax s vašimi nejbližšími. Opomenout by se ovšem neměly ani kulturní památky, které jsou nedílnou součástí základu naší civilizace. Proto je tato destinace ideální volbou pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit čas spolu nejen lenošením v písku, ale i poznáváním zdejší bohaté kultury.

TIP: Chystáte se na dovolenou s vašimi ratolestmi? Prohlédněte si nabídku zájezdů pro rodiny s dětmi cestovní agentury eTravel.cz

 

A co exotika?

Míchané drinky, bílé písčité pláže a doutníky. To jsou charakteristické znaky pro největší ostrov Karibiku. Přidáme-li k tomu světoznámý rum, je jasné, že cíl naší cesty je exotická Kuba. Pozoruhodné promenády lemující pobřeží, místní atmosféra, jež dýchá v rytmu salsy, hlavní město Havana s přehlídkou kubánského folkloru… to vše je radost zažít na vlastní kůži. Jakmile během dovolené zavítáte i na malé ostrůvky, které se nachází nedaleko turistických letovisek, zajistíte si celkový báječný zážitek.

TIP: Chcete už konečně za teplem, ale máte plnou hlavu starostí s tvorbou vaší závěrečné práce? Využijte možnosti vypracování diplomové práce anonymně, stejně jako řada dalších studentů, a hoďte starosti za hlavu