Letenka za pár korun




Každý by rád létal na dovolenou, ať už do exotických zemí, tak klidně po Evropě, avšak pro mnohé je to opravdu drahý způsob dopravy, a proto častěji volí jízdu autobusem či vlastním autem. Avšak víte, že letenka se dá sehnat i levně?

castigatioxes / Pixabay

Buď sbalený a můžeš letět levně

Jednou z možností, jak můžete koupit letenky levně, je čekat na poslední místa, která se nemohou obsadit, protože tyto místa jsou těsně před vzletem opravdu velice výhodné. Avšak velkou nevýhodou je, že je všechno narychlo. Nejlépe je, když už máte sbaleno, ale i to může být problém, protože dopředu nevíte, do jaké země se vám podaří letenku koupit, a tak nemáte ponětí, co všechno potřebujete. Mnohem větší problém může být nahlášení dovolené v práci a případné očkování u lékaře, které je u některých destinací povinné, z těchto důvodů si tento způsob létání mohou dovolit opravdu jen vybraní jedinci.

Objednávej ze zahraničí

Další velice efektivní a často využívaná možnost, je kupování levných letenek ze zahraničí a zahraničních portálů. V mnoha případech vás let například z Vídně vyjde mnohem levněji, než kdybyste měli jet z naší Ruzyně, ovšem v tomto případě musíte zvážit, jak byste se dostali do Vídně a kolik by tato cesta stála, aby se opravdu levné letenky vyplatily. A dalším problémem může být pro někoho cizí jazyk, ve kterém si letenky musíte objednávat, protože ne každý ovládá cizí jazyk na tak výborné úrovni. Pravdou je, že většinou vám stačí umět si objednat letenku v angličtině, neboť je to jazyk, který bývá na výběr, ovšem tento výběr jazyků neposkytuje úplně každá letecká společnost, a proto se někteří objednáváním letenek ze zahraničí raději vyhýbají.

Pozor na internetové stránky

Asi tou nejlepší a nejpohodlnější možností jsou různé internetové portály, které za vás sledují, kde jsou nějaké bonusy či slevy. Existuje velké množství internetových stránek, které dokážou ulovit tu správnou letenku pro vás a to za cenu, která se vám opravdu bude líbit. Rozhodně se vyplatí strávit na internetu o deset minut více, pokud vám to má zajistit levnou letenku. Dokonce existují i portály, na které můžete udat svůj email a oni vám budou na email posílat přesně ty nabídky, které by se vám mohly líbit, což je opravdu velmi pohodlné a vyplatí se to.

Chce to nějakou zkušenost

Samozřejmě, že internetových portálů, na kterých si můžete koupit levné letenky je velké množství, avšak ne všechny z nich jsou opravdu otestované, a proto je důležité dát si pozor, abyste neposílali peníze na letenku nějakému podvodníkovi. Nejlépe uděláte, když si necháte doporučit od známých či rodiny, která už to má odzkoušené, ale pokud nikoho takového ve svém okolí nemáte, tak se nebojte, protože existují různá fóra, na kterých lidí vyjadřují své zkušenosti či doporučení. Najdete zde nejen užitečné rady, ale také dokonce tipy na internetové portály anebo přímo letenky, které se dané osobě nehodí.

Létat se dá i levně, tak si najděte destinaci, která by se vám líbila a hurá do letadla!