Kam v Praze v zimě? Super tipy pro celou rodinu




Teploměr je nekompromisní, ukazuje nám tvrdou realitu. Teplé podzimní dny jsou nenávratně pryč a na dveře klepe zima. Je to snad důvod, proč zůstávat mezi čtyřmi stěnami bytu a čekat, až se počasí umoudří? Záleží na úhlu pohledu – my si naopak myslíme, že chladnější část roku přímo vybízí k návštěvě míst, do kterých byste se jinak nepodívali. Vezměte své nejbližší na výlet do Prahy a prožijte s nimi příjemné chvilky. Inspirujte se následujícími tipy, nebudete litovat.

Národní technické muzeum Praha

Ještě jste na exkurzi v NTM nebyli? Pak máte jedinečnou příležitost to napravit. Kromě stálých expozic hutnictví, Chemie kolem nás, Technika hrou, televizního studia či kontaktních čoček je toho k vidění ještě mnohem více. Proslulé muzeum nabízí ohromnou porci poučení a zábavy pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Aquapalace Praha

Kam za sportem, zábavou a odpočinkem? Pokud máte rádi vodní radovánky a chybí vám moře, udělejte si výlet do největšího aquaparku ve střední Evropě. Aquapalace Praha v Čestlicích vás ohromí tematickými paláci, ale také úžasným SPA centrem a moderním fitness. I zde si přijde na své opravdu každý – budete se zde cítit jako ryba ve vodě!

Království železnic

Skutečně nezáleží na tom, zdá máte blízký vztah k mašinkám. Království železnic v Praze na Smíchově je naprosto ojedinělá záležitost, která pobaví i návštěvníky, kteří železniční dopravě nijak zvlášť neholdují. Na stovky metrů kolejí a desítky propracovaných modelů vlaků a automobilů je zkrátka pěkný pohled. Nechybí miniatury významných staveb včetně modelu Prahy a celkový dojem umocňuje střídání dne a noci.

Ubytujte se v centru Prahy, ušetříte čas

Míst, kam můžete v metropoli během chladných měsíců vyrazit, je samozřejmě mnohem více. Ať už se nakonec vydáte na některé z výše uvedených, nebo si poskládáte vlastní seznam, rezervujte si hotel v centru Prahy a nikoliv v některé z okrajových částí. Ušetříte spoustu času, který byste jinak strávili dojížděním.

Preferujete-li nocleh v nebývale komfortním prostředí, vsaďte na čtyřhvězdičkový Belvedere. Vyhlášený hotel Praha 7 byl vybudován ve funkcionalistickém stylu již ve 20. až 30. letech minulého století a momentálně patří mezi nejvyhlášenější pražské hotely. Pravidelně se zde konají i významné konference.