Vydejte se v zimě za teplem do Dubaje. Co metropole nabízí?

Dubaj je pro české turisty stále dostupnější metropole ve Spojených Arabských Emirátech. Letecké společnosti dokonce nabízí přímé spojení z Prahy, a tak nemusíte nikde přesedat. V posledních dvou letech dokonce v Dubaji klesly ceny, a tím se stává rušné velkoměsto ještě lákavější.

Dubaj je vskutku rozmanitá. Zatímco u nás panuje sychravé počasí, v Dubaji převládá sluníčko a teplota moře doslova vybízí ke koupání. Čekají na vás jak historické části, tak i moderní architektura. Samozřejmě se můžete těšit na bohatý noční život a pestrý kulturní program. V následujících řádcích vám prozradíme, co v Dubaji rozhodně nevynechat.

Nenápadná čtvrť Bastakiya

V devatenáctém století vznikla malá čtvrť Bastakiya, kterou založili iránští obchodníci. Úzké historické uličky lemují pěkně zrekonstruované domy, mezi nimiž najdete také galerie, kavárny, hospůdky a penziony. Poklidná čtvrť Bastakiya na vás dýchne úplně jinou atmosféru než zbytek města.

Burj Khalifa jako jeden ze symbolů

Pravděpodobně nám dáte za pravdu, že Burj Khalifa je jedním ze symbolů Dubaje. Jedná se o nejvyšší stavbu na světě, kterou uvidíte ihned, co vystoupíte z letadla. Vyznačuje se působivým designem. Dokonce se i vy můžete do Burj Khalifa podívat. Vystoupáte rychlovýtahem až do 134. patra, odkud se vám otevře nádherný výhled na celé město.

Mořské akvárium

V Dubaji se nachází také největší akvárium na světě, v němž žije přes 140 druhů ryb. V akváriu si plave více než 300 žraloků. Pohled na vodní svět je vskutku dechberoucí.

Dubaj je opravdu pestré město, které nabízí bohaté vyžití. O zábavu budete mít postaráno, ať už do Dubaje míříte natři dny, na týden, nebo na čtrnáct dnů. Jestliže si chcete o městě přečíst mnohem více, podívejte se přímo na stránky věnující se Dubaji.