Dovolená u sousedů v Polsku: Objevte kouzelný Krakov!

Mnohdy přemýšlíme nad vzdálenými destinacemi a nějak opomíjíme krásy, které máme za rohem, ať už doma, nebo u sousedů. Co kdybyste se vydali na dovolenou, nebo aspoň prodloužený výlet do Polska?

Polsko láká z mnoha důvodů. Tím prvním jsou určitě příznivé ceny. Ubytování v Polsku vás vyjde levně, také v restauracích si budete moct dopřát, aniž byste utratili majlant. Není taková dovolená, kde si můžete opravdu užívat, snem?

Vydejte se do Krakova

Skvělou volbou jsou hotely v Krakově. Místo bude sloužit jako výchozí bod, můžete odsud dělat výlety do okolí. Krakov je druhým nejlidnatějším městem Polska, takže to tady neustále žije. Užijete si tady koncerty, divadla, nákupy i památky.

Dominantou města je pochopitelně hrad Wawel, který býval dříve sídlem panovníků. Pro Poláky je to něco jako pro nás Pražský hrad. I samotné historické centrum města ovšem stojí za vidění. Natrefíte tu na spoustu pouličních umělců. Centrum je navíc zapsáno na seznamu UNESCO.

Krakov je daleko navštěvovanější než Varšava, která je hlavním městem Polska. Navíc to do něj od českých hranic nemáme vůbec daleko.

Výlet do solných dolů Wieliczka

Výlet do Krakova se tradičně spojuje s návštěvou blízkých solných dolů Wieliczka. Můžete zde absolvovat komentovanou prohlídku v angličtině či polštině, připravte se na teplotu kolem 14 až 16 °C. Uvidíte historickou techniku, konstrukce, kaple i jezírka, dokonce se dostanete do zdobeného sálu. Jde o skutečně zajímavý zážitek.

Tipy na další výlety v okolí

Našli jste si ubytování Malé Polsko a váháte, co dalšího v regionu vidět? Máme pár tipů. Těm, kdo viděli film Schindlerův seznam, se určitě bude líbit továrna Oskara Schindlera. S tematikou lze spojit i návštěvu Osvětimi, návštěvu ale nedoporučujeme útlocitným osobám. Na seznam památek UNESCO je zařazena Kalvárie Zebrydowská asi 45 minut jízdy autem od Krakova.

Tak už hledáte termín? Najděte si hotely a ubytování na Hotely.cz a vydejte se!