Jarní putovní za technickými památkami si užije celá rodina

Máte doma dva syna, nebo rovnou dvě, tři děti, které baví objevovat vše nové? Pokud je vám blízká technika, rádi se podíváte do muzeí nebo na výstavy, veletrhy, kde se vše, co se týče techniky, prezentuje, určitě se rádi vydáte i do měst, které technikou doslova voní. Co třeba prožít letos dovolenou v Liberci nebo třeba Ostravě?

Technické muzeum Liberec

Hotely v Liberci vám umožní skvěle se ubytovat na několik dnů i týdnů. V Liberci je rozhodně co poznávat, a tak je na vás, jak dlouho budete chtít prohlídkou technických zajímavostí i města celkově, strávit. V Liberci vám nesmí uniknout Technické muzeum a jeho krásné kousky. Kupříkladu pavilon s názvem „Království automobilů“. Poprvé byl otevřen v dubnu 2018, v expozici najdete mnohé luxusní automobilové značky napříč 20. Století.

Děti můžete zabavit i ve Vratislavickém Nisaparku, který je od 22. dubna pět otevřen za příznivého počasí. Nabízí skvělé atrakce, trampolíny, dřevěné herní prvky, obří písčitou pláž, vodní mlhoviště i vodní postel.

Vzhůru do Ostravy

Dávno pryč jsou doby, kdy byla Ostrava považována za „nehezké“ město. Poznejte její krásy i technické zajímavosti. Nejeden hotel v Ostravě vás rád ubytuje s celou rodinou, abyste si o Ostravě udělali správný obrázek. V Ostravě – Vítkovicích funguje Svět Techniky Ostrava, což je dokonalé science centrum, které aktuálně nabízí akci 3 + 1 zdarma. Zaměřuje se na popularizaci zvláště technických a přírodovědeckých oborů, které mají v regionu i ČR tradici. Je tady 3D kino, stále interaktivní expozice Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody.

Vydejte se křížem krážem po ČR, navštivte hotely v Písku, v Brně, ve Zlíně, v Ostravě nebo třeba Liberci. Technická muzea a technické zábavní parky jsou pro děti skvělou motivací do budoucna.