Letní dovolená na Vánoce!




Už Vás nebaví zdlouhavě vymýšlet vánoční dárky pro všechny okolo? Darujte svým blízkým letní dovolenou na příští rok! Stále více Čechů si nepřeje nic jiného, než objevit pod vánočním stromečkem poukázku na zájezd.

adwiseguy / Pixabay

Kouzlo First Minute zájezdů

Zájezdy „na první chvíli“ byly několik let na předních příčkách oblíbenosti zejména díky svým nízkým cenám a výhodným nabídkám. Jsou však přínosné i pro samotné provozovatele cestovních kanceláří, jelikož jim umožňují dokonalé plánování letní sezóny a přípravu na ni.

Teď se situace v důsledku nepříliš bezpečného dění ve světě mírně změnila, ale věci se začínají dávat znovu do pořádku, turisté se pozvolna uklidňují a začínají se na letní dovolenou v roce 2017 těšit. I proto některé cestovní kanceláře zahrnují do nabídky First Minute další bonusy jako je možnost výměny destinace až týden před plánovaným odletem či další výhody.

Stále oblíbenými zeměmi jsou Řecko, Bulharsko, Turecko, Tunisko, Egypt, Španělsko nebo Maroko.

Zájezd nebo poukaz?

Je jen na Vás, zda zvolíte nákup hotového zájezdu nebo darujete pouze poukázku a necháte výběr destinace na druhých. Pokud si vyberete první možnost – tedy, že výběr země, hotelu a programu pobytu bude Vaše volba, měli byste obdarovávaného velmi dobře znát.

Bylo by nemilé, pokud byste ho poslali do tropů a on přitom toužil po severských pláních. Nabídka First Minute zájezdů nemusí být v adventním období ještě pro všechny cestovní kanceláře aktuální, ale i tak je velmi bohatá, přičemž však zároveň nehrozí totální vyprodání. Určitě projděte katalogy více společností a zaměřte se pouze na ty se spokojenými ohlasy zákazníků.

Dávejte pozor na to, s kým uzavíráte smlouvu o zájezdu a zda je právě Vaše cestovní kancelář skutečně pojištěna! Neměli byste zapomenout ani na pečlivé prostudování smluvních podmínek, které se mohou lišit společnost od společnosti.

To se týče hlavně dodatečné změny termínu, hotelu nebo dokonce účastníka zájezdu. Výhodou pro Vás je tedy vyřešený vánoční dárek – a navíc za dobrou cenu – zájezdy First Minute jsou obzvlášť výhodné. Zvolíte-li jako dárek poukaz na zájezd, necháte obdarovávanému volnou ruku při výběru, což je docela praktické a nehrozí zklamání například ze špatně zvolené destinace.

Cestovní kanceláře většinou vyhotovují dárkové poukazy v libovolné hodnotě, například od 500,-Kč do částek tisíců. Vše záleží na Vašich finančních možnostech a představě o zájezdu. Na využití poukázky má obdarovaný určitý limit, většinou jde minimálně o půl roku, takže má dostatek času a prostoru si promyslet, na co by chtěl poukaz využít nebo kam by chtěl zavítat.

K nákupu poukazu volte jen osvědčené cestovní kanceláře, nechcete přece riskovat, že Vámi vybraná neznámá společnost zkrachuje a Vaši blízcí zůstanou doma.