Na kole za krásami Česka

Proč je cyklistika mezi lidmi tolik oblíbenou aktivitou? Představuje totiž ideální propojení sportu, turistiky, kulturních zážitků a utužování přátelských vztahů. Ano, jsou mezi námi cyklisté, kteří jezdí především kvůli výkonu a fyzické kondici. Velká část populace ovšem spojuje s cyklistikou další obohacující aktivity.

Pravděpodobně každý člověk má ve svém okolí nějakou zajímavou památku. Ať už se jedná o hrad, zámek, rozhlednu či vyhlídku. Česká republika se může chlubit velmi bohatou a pestrou nabídkou přírodních a kulturních krás, které stojí za to navštívit. Nebuďte pohodlní a klíčky od auta nechte tam, kde jsou. Jako dopravní prostředek si vyberte kolo. Trocha pohybu vám určitě neuškodí a pocity, které se posléze dostaví, vám vynaloženou energii mnohokrát vrátí, uvidíte.

Jen si to představte. Je krásné sobotní odpoledne. Slunce svítí a vy oblékáte svůj cyklistický dres a vyrážíte se svojí rodinou na pohodový výlet na kolech. Naordinujete svým nejbližším pár kiláčků, pak se společně občerstvíte a navštívíte například zámek. Taková prohlídka je dokonalým příkladem aktivního odpočinku během jízdy. Můžete se pokochat národním dědictvím, rozšíříte si vzdělání a naberete síly do další jízdy.

Každý, kdo podobný program zná ze své zkušenosti, potvrdí, že večer usíná s pocitem bohatě naplněného dne a s celkově lepším pocitem ze života. Manželka a děti také září spokojeností a vy se cítíte jako správný táta.

Nepodceňujte oblečení!

Abyste si váš rodinný výlet užili se vší parádou, je nutné obléknout se, jak se na cyklistu sluší a patří. Nejen, že se budete cítit pohodlněji, ale zároveň výrazně zvýšíte bezpečnost vaší jízdy.

Vy jistě svůj cyklodres máte, ale ani vaše děti by neměly být odbyty nějakým obyčejným tričkem. Pokud jste tak již neučinili, opatřete jim kvalitní dětský dres na kolo. Základem výbavy každého člena vaší výpravy je pak samozřejmě cyklistická helma a cyklistické rukavice. Vždy se může přihodit nečekaný pád a jeho důsledky závisí právě na míře vaší ochrany. Tu ještě zvýší cyklistické návleky, které by měly být taktéž součástí vašeho cyklistického sortimentu.