Dvoudenní vodácké výlety tak akorát na víkend

Přemýšlíte, čím si zpestřit prázdniny, a napadlo vás vyrazit na vodu? Ale zkušeností moc nemáte a nechcete to pro začátek přehnat a nechat se odradit? Pak se vydejte a přihlaste se na vodu na víkend. Pokud jste zaměstnaní, nebudete muset čerpat dovolenou, ale za ty dva dny budete mít šanci zjistit, jestli právě tohle je pro vás to pravé. Ještě před tím, než vyrazíte si, ale nezapomeňte ověřit sjízdnost řek.

Pro koho je dvoudenní výlet na vodu?

Vyrazit na vodu na víkend je ideální pro začátečníky, ale i rodiny s dětmi. O loď a veškeré vodácké vybavení se vám postará například půjčovna lodí Sázava. Mimochodem právě tato řeka je pro začátečníky jako stvořená. Nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti a můžete se jen pohodlně usadit, pádlovat a relaxovat.

Proč na výlet na vodu?

Nezapomeňte si sebou vzít dostatek jídla a pití. Hodí se i nějaká hotovost na útratu v kempech. Vodácké výlety na Sázavě jsou skvělým způsobem, jak aktivně a příjemně strávit volný čas. Po cestě se můžete zastavit na zajímavých místech a udělat si přestávku na koupání nebo rybaření. V okolí je také mnoho příležitostí k pěší turistice. A večer můžete posedět u táboráku a vychutnat si klid a pohodu přírody. A to usínání za zvuků kytary také stojí za to. Vodácký výlet je něco, co k prázdninám zkrátka patří a užít by si ho měl každý alespoň jednou ročně.

Jak může vypadat dvoudenní výlet na vodu?

Dvoudenní výlet na vodu obvykle začíná v sobotu ráno. Na místo startu se můžete dopravit vlastním autem nebo využít veřejnou dopravu. Lodě na vás budou čekat na přístavišti v Českém Šternberku a dostanete krátkou instruktáž o jejich ovládání. Poté se vydáte po řece směrem na Ledečko. První den upádlujete asi 9 kilometrů. Ještě před vyplutím je možné navštívit středověký hrad. Večer můžete posedět u táboráku, opéct si buřty a vychutnat si klid a pohodu přírody. V neděli ráno si sbalíte věci a vyrazíte na 12 km dlouhou plavbu směrem na město Sázava, kde vás před odjezdem čeká občerstvení v kempu Pod Vrbou. Na tomto výletě si užijete tu nejkrásnější posázavskou krajinu, a do syta se nabažíte přírodními panoramaty. Nakonec lodě vrátíte v půjčovně lodí na Sázavě a necháte se odvézt do místa vyplutí.