Nejlevnější dovolená? Záleží na vašich snech …




Snad každý si chce užít dovolenou plnými doušky, avšak nikdo nechce po celý rok si doslova uždibovat od talíře a šetřit, aby to potom utratil za jeden týden. Ale jaká dovolená je ta nejlevnější?

piper60 / Pixabay

Nároky rozhodují o ceně

Pravdou je, že cenu celé dovolené určuje to, co chcete prožít, kde chcete bydlet a co budete jíst. Pokud chcete mít čtyř hvězdičkový hotel s plnou penzí v exotické zemi, tak je velice těžké najít nějakou velice levnou variantou. Avšak pokud se spokojíte s něčím skromným, tak můžete za ten týden hodně ušetřit a pak si například rok na to může udělat krásnou a drahou dovolenou, za to co ušetří.

Chci levnou exotiku

Pokud chcete navštívit nějakou exotickou destinaci anebo nějakou, která nepatří mezi běžné turistické cíle, a zároveň toužíte po té nejlevnější dovolené, tak byste měli neustále sledovat zájezdy, abyste natrefili na poslední místo, které jsou ty nejlevnější. Pravdou je, že velkou nevýhodou je, že musíte být připraveni, protože se může stát, že si kopíte letenku a budete muset odletět hned na druhý den, což je pro mnohé nemožné kvůli dovolené v práci, kterou si nemohou rozhodnout ze dne na den. Další možností, jak se dostat do exotických míst za přívětivou cenu je dovolená mimo sezónu. Když pojedete například do Dubaje či Egypta v zimě, tak dostanete dovolenou skoro za polovinu ceny.

Spokojíme se s málem

Pokud chcete mít opravdu nejlevnější dovolenou, tak si sbalte stan, plechovky a vařič a jeďte někde do okolí. Protože když si zajistíte vlastní ubytování, což je stan a vlastní stravu, tak ušetříte úplně maximálně, protože jediné, co zaplatíte, jsou vstupy, kterým se vyhnout opravdu nejde. Pravdou je, že někteří lidé dovolené tohoto typu mají rádi, protože se v tom kromě dobré ceny, skrývá také dobrodružství. Avšak jsou někteří, co by ve stanu nikdy nespali, natož tak prožít dovolenou.

Zlatá střední cesta

Pravdou je, že tyto dvě varianty jsou extrémy. Pokud chcete mít krásnou dovolenou a za rozumnou cenu, tak byste si měli vybrat destinaci, která se vám líbí a spokojit se s nějakým penzionem či pronájmem, protože když jste na dovolené, tak stejně většinu času budete trávit mimo ubytování. Také je dobré, když si sem tam zajdete na jídlo, abyste ochutnali speciality cizích zemí, ale prokládali to i vlastními potravinami. Tato kombinace je zlatou střední cestou mezi těmito extrémy a dalo by se říct, že dostanete solidní a teoreticky i nejlevnější dovolenou.

 

Pravdou je, že člověk musí počítat s tím, že když si chce odpočinout a udělat si krásnou dovolenou, tak si na ní musíte našetřit. Ale i z té nejlevnější dovolené si můžete dovést nezapomenutelné zážitky.