Karneval v Benátkách




Benátky patří k jednomu z nejromantičtějších míst na světě a vy zde můžete zažít jedinečnou atmosféru karnevalového veselí. V netradiční atmosféře můžete poznat Benátky i s jejich pamětihodnostmi. Vyrazte si do Itálie, kde budete mít možnost poznat památky a oddat se oslavám v karnevalovém duchu.

Tento karneval patří mezi nejpopulárnější a nejvýznamnější karnevaly na světě. Letos se karneval koná v období února a navštívit jej můžete i vy. Sjíždí se sem desítky tisíc turistů z celého světa. Zažijte slavnosti italské tradice na vlastní kůži a bavte se s hudbou a tancem.

Masky, které v Benátkách uvidíte, jsou maskami všech možných tvarů a zdobení. Nedílnou součástí karnevalu v italských Benátkách se stali již ve 13. století. Tradice karnevalu byla po zániku Benátské republiky znovuobnovena v roce 1979. Každý rok se koná v únoru. Známější už je jen karneval v brazilském Riu de Janeiru a stejně jako tam, se i v Benátkách, ulice promění v tančící dav masek s hudbou.

Ulice jsou plné drahých kostýmů, všichni se veselí, konají se zde také koncerty slavných umělců. Sály pompézních benátských paláců, které jindy zejí prázdnotou se zaplní a konají se zde slavnostní večírky a maškarní plesy. Přijeďte si užít zábavu, která vás nadchne a ukáže Benátky úplně jinak, než v jiných dny v roce.

V době karnevalu vyjde do ulic každý den více jako 30 000 lidí. V každém roce se nese karneval na určité téma. Letos je to La Vita e Teatro, Tutti ples. Toto znamená v překladu, že život je jen divadlo a my všichni v něm nosíme masku. Prožijte i vy unikátní atmosféru a zážitky na celý život. Jen samotná prohlídka města je naprosto fascinující. Nyní si k tomu přidejte fakt, že se zde bude zanedlouho pořádat jeden z nejtradičnějších karnevalů na světě. Během celého roku pak můžete v Benátkách v několika obchodech koupit masky, které vás na karnevalu ozdobí. Tyto masky a kostýmy tvoří neopakovatelnou atmosféru.