Ligurská riviéra v Itálii




Poznejte i vy nádherný kout Itálie a to Ligurskou riviéru. Toto místo skýtá 5 půvabných malebných vesniček, které jsou ukryté mezi skalisky nádherné krajiny. Jedná se o Riomaggiore, Manarol, Corniglia, Vernazza a Monterosso. Z La Spezie se dá mezi městečky jezdit vlakem.

Janov je městečko, které proslavil Kryštof Kolumbus. Jeho historické centrum je zapsané v seznamu Unesca. Samozřejmě se zde můžete vykoupat v moři, ale to není zdaleka vše, co by se vám tu mohlo líbit. Oslovit vás může také návštěva jednoho z největších evropských akvárií se žraloky a s delfíny. Poznejte malebná místa Ligurské riviéry i vy.

V Janově můžete navštívit velký italský přístav a město, kterému se říká město Kryštofa Kolumba. Podívat se můžete na nejznámější pamětihodnosti v centru města a to takových, které se zapsaly do seznamu Unesco.

Prohlédnout si lze vznosnou janovskou katedrálu San Lorenzo, zde bydlel právě známý mořeplavec Kolumbus. Jedno z největších evropských akvárií Acquario di Genova, kde můžete vidět žraloky a delfíny. Také Národní pak Cinqueterre, je zapsán na seznam Světového dědictví Unesco.

Užít si můžete nejkrásnějšího pobřeží Ligurie, které je plné krásných pláží, kolem jsou rozlehlé skály, rostou zde olivy a víno, které se táhne po strmých svazích a které se sklání k azurovému moři.

Poznejte i vy krásu kraje italského a jedno z nejkrásnějších míst, které zde můžete navštívit. Toto místo je vhodné navštívit od jara do podzimu. Nechte se unést nádhernou přírodou a azurově čistým a průzračným mořem, které vás bude přímo vybízet k tomu, abyste jej prozkoumali i pod hladinou. Místo je to velmi malebné a podívat se sem můžete za skutečně skvělou cenu a to hlavně proto, že Itálie jako taková není daleko a nemusíte využívat leteckou dopravu k tomu, abyste se sem dostali. Autobusem tu budete za pár hodin.