Poznávací zájezdy s CK Arcadia Air

20150316203129Chcete si na dovolené vychutnat historii a načerpat energii, která z ní sálá? Listujete katalogy a pořád si nemůžete vybrat? Náš produktový specialista Vám rád pomůže s výběrem, abyste prožili dovolenou přesně podle Vašich přání a představ a navštívili vše, o čem jste snili. Zájezdy jsou totiž koncipovány v délce od 7 do 23 dnů, čímž je Vám umožněno danou oblast opravdu poznat dobře. Obavy z cizích jazyků rozhodně nejsou na místě, jelikož k dispozici budete mít českého průvodce. Kam všude se můžete s CK Arcadia Air vydat? Nabízíme Vám malou ochutnávku.

Machu Picchu

Tyto světoznámé pozůstatky inckého města se těší velké popularitě a zájmu cestovatelů. Rozhodnete-li se navštívit Peru, jistě byste neměli opominout tuto pozoruhodnou památku zařazenou mezi sedm divů světa. Machu Picchu se nachází v horském sedle And ve výšce 400 metrů nad mořem. Jeho historie sahá až do 15. století, ale znovuobjevení jeho ruin se datuje do roku 1911. V roce 1983 bylo dokonce zařazeno do památek UNESCO.

Turisté se tam mohou dopravit z 80 kilometrů vzdáleného města Cuzco. Vjezd do města ohraničuje moderně postavená budova, ale dále už jako byste vstoupili do minulosti. Nachází se zde přibližně 140 staveb a chrámů, které byly postaveny z kvádrového zdiva bez použití jakéhokoli spojovacího materiálu. Budovy jsou navzájem pospojované a je zde také vybudován propracovaný zavlažovací systém, který se dodnes může pyšnit svou funkčností. Městu dominuje svým centrálním postavením Chrám světla.

Kolem Macu Picchu se vyskytuje poměrně hodně neosvětlených faktů. Už o účelu jeho postavení se vedou spekulace a ani to, proč bylo toto město opuštěno, není jisté. Vyrazte s CK Arcadia Air dozvíte se více o těchto záhadách od Vašeho průvodce. Je to nepřekonatelný zážitek. Během tohoto poznávacího zájezdu objevíte i krásy dalších měst jako Cuzcu, samotné Limy nebo La Pazu.

Angkor

Rozhodneme-li se zaměřit naší cestu na jiný světadíl, rozhodně se přitažlivým cílem stane jedna z nejvýznamnějších archeologických památek a nalezišť jihovýchodní Asie, chrámový komplex Angkor. Dříve hlavní město Khmerské říše se dnes nachází v Kambodži. Toto v předindustriální době největší město na světě, je dnes zařazeno mezi památky UNESCO. Celý komplex se nachází v džungli a je složen z více než 1000 objektů. Od jednoduchých hromad kamenů až po úctu vzbuzující chrámy.

V jejich čele rozhodně stojí dominanta města, chrám Angkor Vat. Je nejvíce zachovalý a již od svého založení se stal náboženským centrem. Součástí tohoto senzačního poznávacího zájezdu je samozřejmě hlavní město Kambodži Phnom Penh, které leží na řece Mekong. Díky architektuře na nás zde dýchá staré francouzské koloniální město. Ovšem i toto město se vyvíjí společně s dobou. Bylo zde vystavěno v khmerském stylu několik skvostů, jehož důkazem je fascinující Národním muzeum. Zároveň uvidíte ale panenskou přírodu, průzračné vodopády a i dlouhé písčité pláže. K tomuto poznávacímu zájezdu se skvěle hodí oblíbené pořekadlo: „kdo neviděl, neuvěří“.

Bhútán

Pokud chcete okusit něco opravdu neobvyklého, ideální volbou je potom Bhútán. Lámete-li si hlavu, kde stát s takovýmto názvem leží, asi nebudete sami. Bhútánské království je vnitrozemský stát v jihovýchodní Asii. A proč se vydat zrovna tam? Nabízí totiž velké množství nejrůznějších památek. Nebojíte-li se výšek, jistě pro vás bude okouzlující buddhistický klášter umístěný vysoko v horách zvaný Tygří hnízdo.

Nacházejí se zde malebné stavby bhútánské architektury umístěné na úzkých převisech ve výšce přes tři tisíce metrů nad mořem. Výhled je zde prostě úchvatný. Anebo největší pevnost Bhútánu Ta Dzong. A to není zdaleka vše… Kromě země hřmícího draka prozkoumáte i indické skvosty Zlatého trojúhelníku. Zlatý trojúhelník však nejsou jen slavná města Dillí, Jaipur a Agra. Navštívíte obrovský císařský komplex ve Městě duchů, palácové město Fatehpur Sikrí a mohutnou pevnost Amber. Prostě něco úplně jiného, než na co jsou Evropané zvyklí.

Nebo je libo Čínu, Srí Lanku, Indii, Kubu, či Mexiko? Nebo nikam úplně jinam? Vybírat můžete opravdu z téměř nepřeberné nabídky nejrůznějších zájezdů. Navíc dlouholetá tradice cestovní kanceláře CK Arcadia Air Vám díky bohatých zkušeností a opravdu skvělým průvodcům zajistí vše k Vaší spokojenosti. Zájezdy jsou privátní, proto cestovat s osobním průvodcem můžete již od dvou osob.

Cestovní kancelář Vám zajistí i kvalitní cestovní pojištění, transfer na letiště a zpět, a dokonce i Citigold Lounge pro pohodlí na letišti. No není to dokonalá nabídka? A pokud jste si zájezd vybrali a chcete pozměnit jeho program, není problém. Vše si domluvíte s Vaším průvodcem. Nejste vázáni ani na žádné konkrétní datum. CK Arcadia Air Vám zajistí jakýkoli datum odletu a příletu. Je to Vaše dovolená, za Vaše finanční prostředky, tak si ji naplánujte tak, aby vyhovovala přímo Vám, Vašim přáním a snům.