Dovolená na Vsetíně vás zavede do Velkých Karlovic i na Pustevny

Lidé prahnoucí po doteku přírody a poznání valašských tradic nadchne dovolená na Vsetínsku. Vydejte se po stopách lidové architektury, nabažte se blahodárného horského vzduchu a prohlédněte si přírodu aspoň z jedné z desítek rozhleden.

Vsetínsko je rozsáhlé a určitě neuděláte chybu, když navštívíte Pustevny a Muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. K oblíbeným místům klidu a relaxace patří i Horní a Dolní Bečva, Nový Hrozenkov a Karolinka. Samozřejmostí je prozkoumání dokonale značených turistických i cyklo stezek Velkých Karlovic.

Na Vsetíně se vám bude líbit

Na Vsetínské Bečvě, cca 27 km od Zlína, najdete malebné město Vsetín, které je srdcem Valašska. Dovolená na Vsetíně má hned několik výhod. Nejenže se ocitnete v bezprostřední blízkosti valašské přírody, ale prohlédnete si také místní zámek s majestátní věží a kostel nanebevzetí Panny Marie jakožto židovský hřbitov a meteorologický sloup z roku 1925. Nedaleko památek je rovněž ubytování Vsetín, a to oceníte při svých cestách regionem.

Za relaxem do Velkých Karlovic

Obec ležící v okrese Vsetín se proslavila natáčením seriálů Doktor Martin a Strážnistr Topinka. Není divu, že si tvůrci vybrali tuto malebnou oblast, neboť jsou na dosah ruky překrásné přírodní scenerie. Velké Karlovice jsou rozlehlé a vzdálenost z jednoho do druhého konce obce činí více než 10 km. Při toulkách spatříte kostel Panny Marie Sněžné, bývalou synagogu a židovský hřbitov a četná boží muka. Ubytování Velké Karlovice nabízí například rodinný Horský hotel Kyčerka a najdete ho přímo na úpatí Javorníků a Vsetínských vrchů. Nadchne jako místo rodinné rekreace i romantické dovolené v rytmu sportovních zážitků.

Nechte se unášet magickou silou přírody, která je na Valašsku nepopsatelná. A kde najít ideální noclehy? Využijte jedno z mnoha ubytování na Hotel.cz.