Chorvatsko – oblíbená destinace pro příjemnou dovolenou

Chorvatsko sice nemá mnoho písečných pláží, typické jsou spíše oblázkové, které jsou pro mnohé turisty velmi oblíbené. Tato země je vyhledávaným místem také pro svou čistou a průzračnou vodu. Víte, že mnoho letovisek je označeno prestižní modrou vlajkou, která vám napoví právě o čistotě moře?

Poloostrov na severu země

Mezi nejnavštěvovanější a tím pádem i nejoblíbenější místo patří Istrie. Z České republiky je „téměř za rohem“. Teplota vody je poměrně chladná, v porovnání s jižními destinacemi Chorvatska, ale i tak je tato přímořská oblast doslova obsypána turisty. Zdejší malebná historická městečka v nás zanechají báječné vzpomínky. Město Pula má celou řadu římských a středověkých památek. Starobylé město Poreč se chlubí byzantskou Eufraziovou bazilikou ze 6. století. Mezi další oblíbená místa patří např. NoviGrad, Rovinj, Umag apod.

Dovolená v Chorvatsku

Největší chorvatský poloostrov zasahuje 80 km délky do Jadranu a nabízí nádherné zátoky s výhledy na širé moře, pohoří Velebity a kvarnerské ostrovy. Charakterem, podnebím a přírodou zaujme každého cestovatele.

Pro Istrii je typická řada rozsáhlých hotelových komplexů, ale i levné soukromé apartmány, ve kterých snadno naleznete komfortní ubytování. Ubytování v soukromí s možností vaření či polopenze je pouze 800 km vzdáleno od České republiky, což je jedna obrovská výhoda. Pokud toužíte vyhledat apartmán, který bude blízko moře, máte z čeho vybírat. Apartmány bývají vybaveny základním příslušenstvím domu, spolu s vlastním parkovištěm. Některé domy mívají také klimatizaci, bazén, gril, lůžkoviny a ručníky, přístup na internet … Záleží pouze na vás, jak zařízený apartmán vyberete a jaké služby budou k dispozici. Nemějte strach, dovolená v Chorvatsku není drahá, ani ubytování v soukromých apartmánech. I vy si jistě můžete dovolit v této lokalitě strávit nezapomenutelnou dovolenou.

Báječná dovolená u moře

V Chorvatsku převažuje středomořské klima, s velkým množstvím slunných dnů a horkým létem. Počasí se liší v závislosti na tom, zda jste na ostrovech, ve vnitrozemí apod. Nejtepleji bývá v červenci a srpnu, kdy se v průměru dočkáte 33°C.

Dovolenou si lze zpříjemnit nejen relaxací u moře, procházkou po historických památkách, ale také např. lodními výlety po okolních ostrovech, vyhlídkovými výlety nebo také vyjížďkou na koních či oslících.