Nabídka trajektů do Skandinávie je široká, doplout lze do různých měst

Kromě letadla či komplikované cesty po souši můžete pro výlet do Skandinávie využít i dopravu trajektem. Do Finska, Norska a Švédska lze takto doplout z několika zemí, například z Německa, Dánska nebo Polska.

stroller / Pixabay

Trajekty míří do různých měst ve Skandinávii, takže si lze vybrat trasu tak, abyste pak už nemuseli zbytečně dál cestovat po pevnině. Pokud jde o Švédsko, kam míří nejvíce spojů, doplout trajektem můžete například do Malmö, Göteborgu, Helsingboru, Karlskrony a samozřejmě do hlavního města Stockholmu.

Na trajektu ve dne i v noci

S výjimkou dopravy přes Dánsko, kde trajektem překonáte jen krátké úseky, se jedná o dlouhé noční plavby. Z toho důvodu je potřeba si na cestu zarezervovat i kajutu. Pokud plánujete strávit noc na baru nebo ve víru společenského života, vyplatí se tak se nákup lístku vyplatí co nejdříve – ty nejlevnější kajuty samozřejmě bývají jako první vyprodané.

Kromě jídla a pití si můžete při cestě trajektem do Skandinávie dopřát i celou další řadu služeb, ať už jde o masáže nebo večeři v restauraci či samoobslužné jídelně. Na palubě trajektů běžně bývají i turistická infocentra, takže pokud jste si nestihli zavčas obstarat informace o vaší cílové destinaci, nezoufejte. Pokud je během dne vlídné počasí, můžete trávit čas na venkovní palubě relaxací a pozorováním moře.