Vstupní formality na dovolenou do Indie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vstupní formality na dovolenou do  Indie Jestliže cestujete na dovolenou do Indie budete mimo platného cestovního pasu potřebovat ještě cestovní  vízum. Indie a měna: Indickou [...]

Fauna a flóra Indie

Fauna a flóra Indie Indie je jedinečnou zemí, domovem obrovského množství rostlin i živočichů. Těch živočichů, jenž známe pouze ze zoologické zahrady. Ze zástupců rostlin kvetoucí na území Indie zmíním – akácie, palmové [...]

Lékařská péče a očkování v Indii

Lékařská péče a očkování v Indii Očkování Jestliže jste se rozhodly vycestovat do Indie na dovolenou měli byste zvážit jistá očkování, které se při cestování do této části světa doporučují. Mezi povinná očkování [...]

Obyvatelé a náboženství v Indii

Obyvatelé a náboženství v Indii Indie je země, ve které žije velké množství různých Etnických skupin a hovoří se v nich asi tisíci různými jazyky a nářečími. Obyvatelé  Indie také vyznávají mnoho různých náboženství, [...]

Dovolená: Indie – základní informace

Dovolená: Indie – základní informace Indie je svou rozlohou sedmou , počtem svých obyvatel druhou největší zemí ve světě. Indii naleznete v jižní Asii. Indie na východě hraničí s Bangladéšem a Barmou, na severu – severovýchodě [...]

Počasí v Indii

Počasí v Indii Indie je tak obrovskou zemí, že klimatické podmínky na severu jsou úplně odlišné od těch na jihu.. Zatímco vedra se stabilizují na planinách, obyvatelé vysoko v Himaláji teprve očekávají tání sněhu v údolích. Podnebí [...]

Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně Losos se smetanou a jablečným vínem Pro 4 osoby Doba přípravy – 20 minut Suroviny – 4 filety z lososa, sůl,pepř, 2 šalotky, snítka estragonu, 2 lžíce másla, 200 ml jablečného vína nebo moštu, lžíce [...]

Platýz s bádenskou slaninovou omáčkou

Platýz s bádenskou slaninovou omáčkou Německá kuchyně Pro 4 osoby Doba přípravy– 45 minut Suroviny – 4 filety z platýze, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl,pepř, 4 šalotky, 75g schwarzwaldské šunky nebo slaniny, 2 [...]

Sušená treska s zeleninou a olivami

Sušená treska s zeleninou a olivami Portugalská kuchyně Pro 4 osoby Doba přípravy- 1 hodina, doba máčení – 3 dny, doba vaření – 30 minut. Suroviny – 500g sušené tresky, 500g brambor, 400g rajčat, červená paprika, 3 [...]

Rýže s jehněčím masem a rozinkami

Rýže s jehněčím masem a rozinkami Iránská kuchyně Pro 4 osoby Doba přípravy – 50 minut, tepelná úprava 60 minut Suroviny – 400g rýže basmati, sůl,pepř, 50g rozinek, 600g jehněčí plece nebo kýty, 3 cibule, 6 lžic [...]