Piešťany – navštivte lázeňské město na Slovensku




Lázně Piešťny vám mohou nabídnout léčebné procedury a wellness pobyty, kterými je město tolik proslavené. Léčí se zde hlavně pohybový systém a nervová onemocnění. Piešťany jsou známé po celém světě. Léčí se zde pomocí sádrosírné vody s teplotou 67 – 69 ´C a významnou roli v léčbě také hraje léčivé sirné bahno. Kromě lázní je zde také velké množství parků, po kterých se můžete procházet a najít si zde kulturu a také společenský život. Jde o velmi důležité centrum pro rozvoj sportovních aktivit a to nejen místních obyvatel, ale také pro návštěvníky.

Ubytování

Ubytování zde nabízí velké množství hotelů a penzionů a to od těch cenově dostupných až po velice luxusní hotely. Prožít zde můžete i letní dovolenou, nebo je zde možný pobyt pro seniory, regenerační pobyt, wellness pobyt, relaxační pobyt, romantický pobyt pro dva, nebo jen víkendový pobyt.

Ženy určitě ocení zkrášlující pobyt, při kterém se uvolní a dostane se jim veškeré péče, po které se budou cítit skutečně výborně a skvěle. Užít pobytu si tu mohou také rodiny s dětmi. Nebo si zde můžete vybrat pobyt proti bolesti páteře, redukční pobyt a podobně. V nabídce je toho skutečně velmi mnoho.

Léčivé zdroje

Minerální prameny, které v Piešťanech vyvěrají, jsou sírano-hydrauhličitové, dále pak vápenato- hořčíkové, sirné, hypotonické termy, které mají teploru od 67 stupňů Celsia do 69 stupňů Celsia a obsah je přibližně 1 500 mg minerálních látek v jednom litru vody, obsahují také volné plyny a to zejména sirovodík.

Piešťany se nacházejí na západu Slovenska v kraji Trnavském. Protéká zde řeka Váh. Je to místo, které je ideální pro turistiku, kulturu, cykloturistiku, ale také pro odpočinek. Město nabízí pestrý kulturní program a také velmi společenský život. Je jedno kolik let vám je a s kým do města přijedete, protože zde najdete opr avdu vše.