Lázně jsou nejkrásnější na podzim!

Lázně jsou na podzim snad vůbec nejkouzelnější. Teploty už neatakují třicítky, ale tak dvacítky, a máte-li štěstí na vydařené babí léto, o další zážitky se vám postará příroda, která zahalí lázeňské promenády a parky do barev, z nichž by byl u vytržení nejeden impresionista.

Lázně však nejsou jen o promenádování se v parcích, byť i to tvoří neodmyslitelnou součást tradičního lázeňského koloritu. Do lázní se v první řadě jezdí utužovat zdraví, ulevovat si od bolesti, zotavovat se z různých zákroků, léčit se z celé řady onemocnění a také odpočívat. Alespoň na pár vzácných okamžiků zapomenout na strasti všedního dne a zkrátka si dělat dobře. Potěšit tělo a ducha. Nabít se energií a z ní čerpat několik dlouhých měsíců po návratu. Kápli jsme vám do noty?

Kam vyrazit?

Odpověď na tuto otázku závisí buď na vaší zdravotní indikaci, nebo vzdálenosti lázní od vašeho bydliště. Co se zdravotní indikace týče, výběr lázní konzultujte se svým praktickým lékařem, jež vám právě na základě potíží, které vás sužují, nabídne vhodné lázeňské město či přímo lázeňský dům.

Lázně podle indikace

Například Mariánské Lázně se specializují na léčbu revmatu, Bechtěrevovy choroby, artrózy stejně jako onemocnění ledvin a dýchacích cest. Lázně Teplice pak sdružují specialisty na onemocnění pohybového aparátu degenerativního původu, svalů, vazů, vrozené ortopedické vady a chronickou artritidu. Z opačného konce republiky zmiňme třeba lázně Darkov, v nichž urychlí léčbu nemocí nervového a oběhového ústrojí, kožních, gynekologických i cévních.

Do lázní za odpočinkem

Plánujete návštěvu lázní primárně kvůli odpočinku? V tom případě zřejmě zvolíte nějaký lázeňský pobyt v krátké dojezdové vzdálenosti od svého bydliště. Zde vám může být nápomocen server Spa.cz, který většinu lázeňských domů sdružuje. Včetně jejich kompletní nabídky pobytů. Zde je možno vybírat si lázeňské pobyty třeba podle turistické lokality.

Pobyty po celé ČR

Po odkliknutí políčka Střední Čechy se vám například zobrazí konkrétní pobyty v lázních Poděbrady, Kutné Hoře, Benešově, Bystřici a Třebízi. Obyvatelům východních Čech se nabídnou Lázně Bělohrad, Nový Bydžov, Seč a Bystré. Témto způsobem je na serveru Spa.cz pokryta v podstatě celá republika. Na výběr ovšem jsou i lázně na Slovensku, v Maďarsku, Polsku a Slovinsku.
Vybíráte-li lázně, rozhodně tak učiňte na Spa.cz. A užijte si to!