Okruh po západočeských lázeňských městech




Pokud přemýšlíte nad prodlouženým víkendem, případně plánujete poznávání českých destinací, udělejte si okruh po západočeských lázeňských městech. Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně si vás podmaní ojedinělou atmosférou, architekturou, ale i bohatým kulturním programem.

Podívejte se na penziony v západních Čechách, abyste si udělali představu o tom, jaká je nabídka ubytovacích zařízení.

Karlovy Vary

Karlovy Vary jsou na prestižním seznamu světového dědictví, ostatně není se čemu divit, protože ukrývají úchvatné domy, dechberoucí kolonády i významné mosty a divadla. Penziony v Karlových Varech mají ve své nabídce i celou řadu relaxačních a wellness procedur, a tak můžete vyrazit za odpočinkem, nikoliv za aktivními činnostmi.

Mariánské Lázně

Dalším českým skvostem jsou Mariánské Lázně, jejichž hlavní dominantou je ozdobná kolonáda měřící více než 180 metrů. Léčivé prameny vám dodají ztracenou energii a užijete si i během podzimních měsíců pestrý kulturní program. Penziony v Mariánských Lázních jsou rodinné, malebné a útulné. Zkrátka na vás dýchnou ojedinělou atmosféru.

Mariánské Lázně jsou proslulé Zpívající fontánou, ale za zmínku stojí i rozhledna Hamelika, ze které se otevírá nádherný výhled na daleké okolí. Navštívit můžete třeba i park Boheminium či muzeum.

Františkovy Lázně

Trojici uzavírají Františkovy Lázně. Zdejší prameny jsou známé už od středověku, ovšem samotné město i lázně vznikly až v roku 1793. Františkovy Lázně jsou typické šachovnicovým půdorysem a mnoha empírovými či klasicistními budovami. Za návštěvu stojí vyhlídkové věže a pro rodiny s dětmi je připraveno Aquaforum s mnoha bazény a wellness centrem.

Najděte si tedy penzion přes stránku Penzion.cz a vydejte se na dovolenou v České republice. Poznejte místa, která ve vás zanechají vzpomínky.