Dovolená Řecko




Řecko je určitě nejnavštěvovanější a nejoblíbenější destinací. Je zde mnoho míst, na které se může člověk podívat a mnoho věcí, které se může vůbec o samotném Řecku dozvědět. Většina lidí volí odpočinkovou dovolenou u moře. Není divu. Řecké pláže jsou překrásné. Ale byla by opravdu veliká škoda nepodívat se na různá místa Řecka a na jejich památky.

moorpheus / Pixabay

Trochu kultury Řecka

Řecko je proslulé mnoha oslavami a karnevaly, které místní dodržují. Pokud na takový karneval zavítáte, budete nadšeni, jak místní tyto svátky slaví. Velice oblíbené jsou slavnosti slunovratu a slavnosti vína.

Můžete se zúčastnit mnoha rozmanitých akcí, třeba na Rhodos se pořádají 29. července závody oslů. Na ostrově Lesbos se zase pořádá začátkem srpna oblíbený festival spojený s výrobou oblíbeného anýzového alkoholického nápoje Ouzo. Taktéž 25. srpna na Krétě si můžete užít průvod v Heraklionu. V neposlední řadě pak v průběhu celého léta probíhá v Athénách na úpatí Akropole hudební festival, který každému doporučuji.

Historie Řecka

V první řadě nevynechejte návštěvu Kréty a zastávku u paláce Knóssos, sídla dávných minojských vládců. Žil zde i známý král Minós, který nechal vybudovat již velmi známý labyrint pro slavného Mínotaura.

Pokud se vydáte třeba na Rhodos, stavte se v městečku zvaném Lindos. V jeho úzkých uličkách totiž nezřídka narazíte na osla, můžete zde koupit ručně vyšívaný ubrus. Ale to, co sem lidi opravu láká nejvíce, je antická akropole se zachovalým amfiteátrem a s pozůstatky chrámu Athény Lindské.

Pokud navštívíte pevninské Řecko, jako takové, nezapomeňte na antické město Delfy, kde si v Apollónově chrámu od slavné vědmy Pythie nechal věštit i sám král Oidipus.

Opravdu je tu velmi mnoho zajímavostí, na které se zaměřit.

Řecká kuchyně

Co se týká řecké kuchyně, ta, jak víme, je vyhlášená po celém světě, kdo by neznal výborné řecké olivy, oblíbený řecký jogurt nebo skvělý sýr feta? Pokud bychom chtěli ochutnat všechny tyto speciality, doporučujeme Řecký večer, který se zde pořádá pravidelně pro návštěvníky. Hlavně také nezapomeňme dobré jídlo zapít kvalitním řeckým vínem.

 

Závěrem bych chtěla říct, že Řecko opravdu nabízí mnoho možností kam se podívat i když jsou teď v situaci, jaké jsou. Ale tyhle tradice se dodržují stále a byla by velká škoda se do nich aspoň na pár dní nezapojit.