Při cestování po Moravskoslezském kraji oceníte webkamery online

Plánování rodinného výletu je velká zábava, ale hodně věcí se může pokazit. Nejčastěji se jedná o špatné počasí. Naštěstí existují webkamery umístěné v českých a moravských okresních městech anebo na horách. Díky nim budete vědět, zda ve vybrané výletní destinaci svítí sluníčko, anebo prší.

Než vyrazíte na výlet do Moravskoslezského kraje, podívejte se na Webkamera.cz. Okamžitě zjistíte, jaké je počasí v Novém Jičíně či Frýdku-Místku. Když bude slunečno a nebe bez mráčku, na cestu vyrazíte bez starostí.

Město klobouků a renesančních památek

Webkamera Nový Jičín vám jako na stříbrném podnosu představí největší lákadla, k nimž patří renesanční zámek s Muzeem Novojičínska, čtvercové náměstí s překrásnými historickými domy a Návštěvnické centrum s interaktivní expozicí a ateliérem, kde si můžete vyzkoušet a zakoupit stylový klobouk. Webkamera Starý Jičín vám přiblíží zřícenu hradu Starý Jičín, který leží pár kilometrů od města. Prohlídka okolí směruje do zámku v Kuníně a rodiny s malými dětmi ocení jezdecký areál Farma, protože si tam mohou zajezdit na koni. Kapku adrenalinu zažijete v Heiparku Tošovice. Tento sportovní komplex u obce Odry vás zabaví na dlouhé hodiny. V zimě lze vyrazit do lyžařského areálu Svinec nebo rovnou na Pustevny.

Historický klenot na řece Ostravici

Když se podíváte, co nabízí webkamera Frýdek-Místek, budete nadšení. Toto město je přehlídkou pamětihodností a nabízí prohlídku hned dvou historických srdcí. Možná jste nevěděli, že se Frýdku-Místku přezdívá slezské Lurdy. To vše díky bazilice Navštívení Panny Marie stojící naproti Zámeckému náměstí. Ve městě ochutnáte medovník Marlenka podle staré arménské receptury a v létě upřednostníte koupání v přehradě Baška a aquaparku u přehrady Olešná. Zimní období patří lyžování a radovánkám ve sněhu. Webkamery Mosty u Jablunkova Ski areál, Lysá hora, Javorový vrch, Ski Bílá, Skiareál Beskydy vám nabídnou maximální přehled o stavu a kvalitě sněhové peřiny.