Jak vybrat dovolenou, aby vás vyšla co nejlevněji




Všichni toužíme po perfektní dovolené, ať už je v létě nebo v zimě. Jak ale vybrat tu správnou a zaplatit za ni jenom opravdu tolik, kolik je nutné?

herbert2512 / Pixabay

Cestovních kanceláří nabízejících nejrůznější dovolené je v dnešní době nespočet. Jejich ceny jsou také často rozdílné, ale i přesto existují podobné spodní hranice všech destinací. Je jasné, že za dovolenou v Bulharsku a dovolenou v Karibiku budete muset zaplatit jiné peníze. Dobré je proto si zjistit, jaká je spodní cenová hranice té které destinace a podle toho začít vybírat.

Srovnávací internetové portály

V nabídkách CK je často na výběr mezi polopenzí nebo all inclusive, což také udělá rozdíl v ceně. O výši ceny samozřejmě rozhoduje také kvalita hotelu, délka pobytu a mnoho dalších faktorů. V dnešní době naštěstí existuje mnoho portálů, které vám pomohou vybrat dovolenou za nejlepší peníze. Mezi tyto srovnávací portály patří například Invia nebo Trivago, které vám pomohou najít tu nejlevnější dovolenou přesně podle vašich představ.

Cestovní kanceláře s tradicí

Pokud rádi cestujete s určitou cestovní kanceláří, stáčí se podívat do jejich nabídky a zjistit, které zájezdy jsou pro vás cenově výhodné a hlavně také zajímavé. Cestovní kanceláře nabízejí opravdu bezpočet dovolených, takže pokud chcete zůstat věrní té svojí, není nic jednoduššího, než si prohlédnout jejich katalog a možná, že objevíte dosud nevídané možnosti dovolených za příznivé ceny

Na co si dát pozor

Pokud nemáte příliš zkušeností s cestováním zprostředkovaným cestovní kanceláří, dejte si při výběru dovolené pozor především na některé věci.

Alexas_Fotos / Pixabay

Ne každá cestovní kancelář je osvědčená a seriózní. Dávejte si dobrý pozor, odkud si dovolenou objednáváte. V minulosti se již párkrát stalo, že se zákazníci setkali s různými komplikacemi, proto se spoléhejte raději na CK, o kterých jste už slyšeli, nebo vám byly doporučeny.

Pokud si nevíte rady s výběrem dovolené, zkuste navštívit nějaké kamenné středisko ve vašem městě a přímo si promluvit s pracovníkem cestovní kanceláře. Ten vám jistě rád pomůže vybrat správnou dovolenou na míru.