Vánoční trhy v Drážďanech 2014




V Drážďanech se konají nejstarší německé vánoční trhy a také jedny z největších vánočních trhů v Německu. Letos začínají 27. 11. a končí 24. 12. 2014. Jsou zde pro vás každý den od 10 – 21 hodin a to za jakéhokoliv počasí. Slavnostní zahájení je 27. 11. 2014 v 16 hodin a začíná se bohoslužbou v kostele Kreuzkirche v 15 hodin. Hlavní událostí bude 21. Štolová slavnost, tak zvaná Stollenfest a to 6. 12. 2014. Do Drážďan to nebudete mít daleko, jsou od nás kousek. Trhy se konají na náměstí Altmarkt v Drážďanech. Alespoň jeden adventní víkend bychom si měli zajet na toto a užít si zde trochu jinou atmosféru, než na jakou j sme u nás zvyklí.

Vánoční trhy začínají u vlakového nádraží a pokračují ulicí Prager Strasse k náměstí Altmarkt, pokračují potom přes náměstí Neumarkt až na druhou stranu Labe, kde je ulice Hauptstrasse, která leží v barokní čtvrti Neustadt. Pokud chcete vidět unikátní vánoční městečko, pak zavítejte do parku Grosser Garten. Nechte se uchvátit náměstím Konzertplatz ve čtvrti Weisser Hirsch, které je proměněno v kouzelnou vánoční krajinu i s kluzištěm. Vánoční Drážďany jsou jednoduše úchvatné a lidé to tu opravdu milují. Jestliže si budete chtít nakoupit v tomto čase i vánoční dárky v přilehlém obchodním domě, tak bychom vás rádi upozornili na to, že všechny neděle, kromě 7. a 21. prosince jsou obchody zavřené.

Pokud tedy chcete spojit procházení trhů s nákupy, tak jeďte buď v tyto dny, nebo k tomu využijte soboty. Výlet do Drážďan můžete uskutečnit buď sami, nebo máte možnost koupit si poznávací zájezd od některé z cestovních kanceláří a nechat se provést vánočními Dražďanami. Hned několik takovýchto možností najdete na slevových portálech.

Vyrazte si na místo, které k prohlídce v čase předvánočním přímo vybízí. Naplňte své pocity vánoční atmosférou, která je právě v těchto místech naprosto neodolatelná a která vám ukáže jiné vánoce, než jen ty v přeplněných obchodních domech a kasách s& nbsp;dlouhými frontami.