Na cesty si nezapomeňte přibalit pojištění. Pokryje i rizikové sporty

Chystáte se v létě vyrazit na cestu do zahraničí? Nepokazte si ji tím, že zapomenete na cestovní pojištění. Obzvlášť, když v dnešní době je již samozřejmostí sjednání takového pojištění online přes internet, z pohodlí vašeho domova a tedy případně i na poslední chvíli.

Nabídka produktů na trhu je bohatá, můžete si vybrat základní pojištění nebo přímo na míru své cesty – např. připojištění pracovní činnosti, rizikových až extrémních sportů, ale i sportovní soutěže registrovaných sportovců. Jak se tedy v nabídce cestovního pojištění nejlépe vyznat?

dalka_cz_online_ergo_cz_01

Nejprve si ujasněte, co všechno od pojištění vlastně očekáváte:

  1. chcete ochránit své zdraví a život – volte pojištění léčebných výloh v zahraničí;
  2. cestujete s věcmi, na kterých vám záleží – zvolte navíc připojištění zavazadel;
  3. plánujete aktivní dovolenou – sjednejte si úrazové připojištění, které nabízí i odškodnění, nejen úhradu nákladů spojených s lékařským ošetřením;
  4. cestujete s dětmi nebo za luxusní dovolenou – nezapomeňte na připojištění odpovědnosti za škody;
  5. věnujete se potápění, či jinému rizikovému sportu – nezapomeňte si jej připojistit;
  6. jedete do zahraničí na brigádu – myslete na připojištění pracovní činnosti.

Jednou ze společností nabízející celé toto spektrum možností je ERGO pojišťovna, která za 20 Kč denně nabízí pojištění léčebných výloh v celé Evropě, navíc rozšířené o další oblíbené mimoevropské destinace, jako je Egypt, Alžírsko, Maroko a Tunis. Za dalších 10 Kč na den si pak přikoupíte celý balíček připojištění zahrnující pojištění úrazu, zavazadel i odpovědnosti za škody.

dalka_cz_online_ergo_cz_02

Co můžete získat navíc v ceně cestovního pojištění?

  1. obvyklým doplňkem je asistenční služba, která se o vás postará nonstop a pomůže s jakýmkoliv problémem;
  2. šikovným krytím je také tzv. doprovázející osoba, tedy pokud budete hospitalizováni, pojišťovna uhradí nezbytné náklady na dopravu, ubytování a stravné 1 vámi zvolené osoby, která o vás v zahraničí přijede/bude pečovat;
  3. nezbytné je také pohlídat si limit na repatriaci tělesných ostatků, případně si jej připojistit.

I zde můžeme doporučit ERGO pojišťovnu, která nabízí asistenční službu zdarma v rámci jakéhokoliv cestovního pojištění, stejně tak i připojištění doprovázející osoby zdarma do limitu 75.000 Kč a co se repatriace týče, i ta je zdarma a to až do celkového limitu léčebných výloh.

Tip pro vás: Využijte tuto online kalkulačku cestovního pojištění pro snadné zjištění ceny pojištění přesně na míru vašim potřebám, dle vybrané destinace, připojištění a počtu pojištěných osob.

Sjednání pojištění – na co nezapomenout?

Pojistit se můžete buď jednorázově, nebo celoročně pro opakované výjezdy s dobou pobytu mimo ČR v délce do 60 dnů. Základní verze pojištění od ERGO pojišťovny s názvem TRIP kryje léčebné výlohy v zahraničí za již zmíněných 20 Kč na den, verze TripALL pak zajišťuje kompletní ochranu (balíček 3 připojištění za 10 Kč denně).

Pokud patříte mezi milovníky adrenalinových sportů, využijte připojištění v jedné ze dvou rizikových skupin. V první skupině máte pokryta rizika jako bungee-jumping, potápění do 40 m hloubky, bojové sporty, rafting a kanoistiku na divoké řece, skikros či například sportovní gymnastiku. Připojištění v druhé skupině pak kryje extrémní sporty jako akrobatické lyžování, horolezectví, letecké sporty, parašutismus, speleologie, vysokohorskou turistiku nad 5000 m. n. m. či potápění v obtížných podmínkách a nad 40 metrů hloubky.

dalka_cz_online_ergo_cz_03

Přitom zrovna potápění patří mezi velmi rizikové sporty a ne každá pojišťovna je ochotna toto riziko nést a klienta pojistit i na potápění v obtížných podmínkách. ERGO pojišťovna chrání potápěče za dvoj- nebo čtyřnásobek základní sazby (dle obtížnosti potápění) a v ceně připojištění hradí i pobyt v barokomoře!

Spočítejte si jednoduše sami

Pojištění dítěte i dosp. os. do 70 let věku v Evropě          1. riziková sk.             2. riziková sk.

1 den léč. výloh                                            20 Kč              40 Kč                        80 Kč

1 den léče. výloh s balíčkem připojištění      30 Kč              60 Kč                      120 Kč

 

Více informací naleznete také na online.ergo.cz.