Vánoce u moře




Autor obrázku: Alberto Carrasco Casado

Už vás omrzely Vánoce ve sněhu a plískanicích, nebo Vánoce bez sněhu, ale v pěkné zimě? Dost možná jste zatoužili po tom, že si užijete vánoční svátky někde úplně jinde, někde, kde je teplo a kde se ohřejete i přesto, že u nás bude mrznout. Vyrazte si na Vánoce k moři. Ještě jste to tak nikdy neudělali? Tak je nejvyšší čas to změnit. Možností kam vyrazit je hned několik, stačí si vybrat. Pokud hledáte cenově dostupnou dovolenou u moře, tak je to jednoznačně Egypt. V Egyptě je teplo, budete se tu moci koupat, opalovat se, jedná se o destinaci, která je velmi oblíbená a to hlavně proto, že za málo peněz, si tu užijete hodně muziky. Do Egypta se můžete vydat po celý rok. Zimu tu neznají.

Exotičtější dovolenou pak představují Vánoce v Dominikánské republice. Toto místo je rájem na zemi. Pokud rádi objevujete nová místa a máte rádi dobrodružství, tak je pro vás Dominikánská republika tím pravým. Najdete zde přírodu, která hraje těmi nejkrásnějšími barvami. Na každém místě této destinace, vás vždy něco překvapí. Jsou to především bílé pláže, křišťálově modré moře, ale také fauna a flora. Jedná se sice už dražší dovolenou, nicméně zde prožijete skutečně netradiční Vánoce a budete si zde připadat jako v pohádce.

Chcete na dovolenou do Thajska?

Rádi byste si užili Vánoce právě zde? Thajsko se nachází v jihovýchodní části Asie a jeho rozloha je 513 tisíc kilometrů čtverečních. Většina obyvatel žije v Banghoku a to proto, že se jedná o centrální nížinnou část, která je úrodná a kterou protéká velké množství vodních toků. Thajsko nikdy nebylo v područí žádné Evropské země a od roku 1932 se stalo konstituční monarchií. Podívejte se do této země i vy a užijte si krásné Vánoce právě zde. Vaše vzpomínky na takovéto svátky, budou jistě hluboko zakotveny ve vaší mysli.

Srí Lanka je další exotickou zemí, která je pro trávení Vánoc jako stvořená. Srí Lanka je po Egyptě cenově nejvýhodnější exotickou dovolenou. Jedná se o velmi krásnou zemi, která je skutečně úžasná. Dojem mohou tak trochu kazit lidé, kteří tu žijí většinou v chudobě. K vidění je zde mnoho památek a chrámů a přírodních úkazů. Na výlety se můžete vydat jak s cestovní kanceláří, což je většinou o poznání dražší, tak si můžete zvolit levnější variantu a to tak zvaného Beach Boye. Vánoce v této oblasti jsou velmi netradiční, ale také velmi krásné. Jde o místo, které skutečně stojí za to vidět.

A co takhle Maledivy?

I sem si máte možnost zaletět a užít si tu vánočních svátků. Maledivy jsou rájem, který se rozkládá v indickém oceánu. Maledivy tvoří tisíce malebných ostrůvků, které jsou omývány průzračnou, čistou vodou. Dokonalou atmosféru doplňuje azurově modré nebe, kde neuvidíte ani jeden mráček. Pláže jsou poseté jemným bílým pískem a jsou lemované vysokými palmami. Vidět zde můžete želvy, podmořské jeskyně, staré vraky jsou domovem mnoha druhů ryb. Souostroví Maledivy, nabízí podmínky pro všechny možné vodní sporty. Mezi to nejoblíbenější patří vodní lyžování. Můžete si zde i zaplachtit, nebo se proje t na vodním skútru.

Daleko to nebudete mít na Kanárské ostrovy, které leží v Atlantském oceánu a to v blízkosti Afriky. I když jsou ostrovy blíže k Maroku, přesto patří ke Španělsku. Od jeho pobřeží jsou vzdáleny asi 1 000 km. Kanárské ostrovy jsou tvořeny 7 hlavními ostrovy  a to Tenerifé, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro a La Gomera. Díky svému podnebí jsou kanárské ostrovy populární po celý rok a tak si do těchto míst můžete klidně vyrazit i na Vánoce a prožít zde svátky Vánoční, nebo třeba Silvestra. V zimě se teploty v těchto místech, pohybují okolo 20 stupňů celsia.