Dovolená v Karibiku již není nedostupným přepychem

Skvostná příroda, blankytně modré moře, vynikající počasí, pohoda a klid – to vše jsou lákadla, kvůli kterým stále více Čechů vyhledává pro letní dovolenou exotické destinace. Díky velkému výběru nabídek cestovních kanceláří je nyní dovolená v Karibiku pro běžného člověka cenově dostupná. I vy tak můžete prozkoumat například krásy malebné Dominikánské republiky.

Karibik nejen pro piráty

Oblast Střední Ameriky okolo Karibského moře je odedávna známá jako tropický ráj se stabilně příznivým počasím a pohádkovou přírodou. K populárním destinacím pro letní dovolenou patří Kuba, Dominikánská republika, Haiti, ale také Barbados, Martinik nebo Bahamy. Chcete-li poznat souostroví Velké a Malé Antily tak, jak je znali bájní piráti, můžete se vydat na plavbu po moři a z jachty obdivovat jejich krásu. Rozhodnete-li se raději zakotvit přímo v Dominikánské republice, čekají na vás nádherné pláže, na nichž v posledních letech vyrostla moderní letoviska, která vám poskytnou veškerý komfort. Když zabrousíte dále do vnitrozemí, obklopí vás bohatá tropická fauna a flóra, nesrovnatelná s naší přírodou. Počasí je zde stabilní a v letních měsících se drží okolo třicítky s minimem srážek – ideální pro relax u moře i sport a výlety.

Jaká je dovolená v Dominikánské republice?

Dovolená v Dominikánské republice, to jsou bílé písečné pláže s palmami, teplé azurové moře a žádné mraky. To ale zdaleka není vše. Koho polehávání pod palmami nudí, může vyrazit s průvodcem na výlet do vnitrozemí, kde se skrývá národní park Los Haitises. Je domovem vice než stovky druhů tropických ptáků a dalších živočichů i rostlin, jež nenajdete nikde jinde na světě. Husté mangrovníkové porosty vás dovedou až k vápencovým jeskyním, v nichž jsou dosud zachovány dávné malby původního obyvatelstva. Průzračná voda je rájem potápěčů a šnorchlařů, což jsou dovednosti, které se zde může naučit i začátečník. Navštívit můžete i hlavní město Santo Domingo, které se nachází na seznamu UNESCO. V mořském parku Marinarum na vás pak čeká jedinečný zážitek – zaplavete si s přátelskými rejnoky.

Levné letenky najdete na internetu

Nejsnadnějším způsobem, jak se levně dopravit do exotických destinací, je použití online srovnávačů ceny letenek. Nabídky cestovních kanceláří se různí, často lze také využít last minute zájezdů, nebo naopak výrazně ušetřit včasnou koupí. Praktický vyhledávač letenek Kiwi vám sám najde tu nejlevnější alternativu cesty do zvolené destinace s nejkratší dobou letu. Zohledňuje také fakt, že ceny neustále kolísají, a umožní vám vytvořit upozornění na cenu, jíž byste chtěli dosáhnout. Dostat se na dovolenou snů tak vůbec není nereálné.