Kam za podzimním sluncem v době koronaviru? Na potápění i slunění láká Tunisko nebo jižní Itálie!

Kvůli obavám z nákazy a šíření koronaviru jste si letos léto moc neužili? Nejvyšší čas vyrazit k moři teď, když jsou prázdné pláže, proto nehrozí nákaza a ceny klesly na historická minima. Navíc si buďte jistí, že si v dovolenkových destinacích hledí turistů mnohem více než v minulosti a z obavy, že by právě jejich hotel byl přenašečem, dodržují zřizovatelé všechna doporučení, vzdálenosti i dezinfekci všech prostor. A kam vyrazit? Do Tuniska nebo Itálie?

Cestujte podle semaforu

Dříve než se rozhodnete, kam vycestujete, zjistěte si kompletní informace o destinaci v souvislosti s mimořádnými opatřeními, které se zavádějí podle místní legislativy. Na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí se pak můžete rozhodovat podle takzvaného semaforu, který podává informace kam a za jakých podmínek lze cestovat a také co vás čeká po návratu z konkrétní země. V této chvíli svítí jasně zelenou několik úžasných destinací, proto se sjednaným cestovním pojištěním covid 19 není důvod nevyrazit na cesty.

Potápění a slunění v Tunisku

Země na severu Afriky je lákává pro milovníky koupání a slunění, ale také pro ty, kteří chtějí objevovat historické památky bez davů turistů. V současné chvíli si lze doslova za pár tisíc korun zajistit letecký zájezd z Prahy v 5hvězdičkovém hotelu s programem all inklusive, k tomu si stačí jen zařídit pojištění do zahraničí online a začít balit kufry. Nezapomeňte přibalit také šnorchl, protože ve vodách Tuniska můžete objevovat překrásný podmořský svět.

Za památkami i mořem na jih Itálie

Obdobně láká turisty na nízké ceny a doslova prázdné pláže Itálie. Toužili jste objevovat krásy Sicílie? Chcete mít Palermo jen pro sebe a posedět v nejlepších restauracích, kde byste si to před rokem ještě nemohli dovolit? Jih Itálie je další lokalitou, kde šli s cenami dolů a nákazy se bát opravdu nemusíte. Po jarní šokové terapii jsou Italové v dodržování opatření a nošení roušek důslední, šance na nákazu je tak mizivá.