Vzdálená, krásná a jedinečná Indie




Indie je 7. největší země na světě, počet obyvatel je 1 210 000 000, mluví se zde hindštinou a angličtinou, což je úřední jazyk. Hlavním městem je Nové Dillí.

Pokud vás láká Indie, tak poznejte zlatý trojúhelník – Dillí, Ágru a Džajpúr, které vám představí památky z doby Mughalské říše včetně slavného Tádž Mahálu.

Vidět můžete také hlavní tygří rezervaci v Indii. Nejposvátnější místo pro Sikhy je Zlatý chrám, který navíc patří mezi nejkrásnější památky Indie.

K indicko-pakistánským hranicím se dostanete z Amritsaru. Po Indii se nedoporučuje cestovat na vlastní pěst a už vůbec se toto nedoporučuje ženám. Sami jistě víme, jak dopadly dvě naše mladé české turistky, které se sem vydaly po vlastní ose a byly zajaty v Pakistánu, kdy o nich velmi dlouho nebyly žádné informace. Naštěstí se jim podařilo dostat se zpět do naší země.

Na indicko-pakistánských hranicích probíhá každý večer unikátní ceremoniál, který uzavírá hranice a je oblíbený na obou dvou stranách hranice. Vykoupat se můžete v bývalé portugalské kolonii Goa. Toto místo patří mezi nejvyhledávanější letoviska pobřeží arabského moře. V Dillí můžete vidět největší cihlový minaret světa a komplex budov, Katub Minar, jež je ukázkou raně afgánské architektury. Je zde také krásná stavba v podobě rozkvetlého lotosového květu, které se také říká Lotosový chrám. Jedinečnou ukázku Mughalské architektury, můžete vidět v Humájúnově hrobce.

V Amritsaru je krásná vesnička Wagah, které leží na indicko-pakistánské hranici. I zde můžete večer vidět krásný ceremoniál Wagah Attari border closing Cremony. Agra nabízí prohlídku Červené pevnosti, což je bývalé sídlo indických panovníků a je zde také monumentální hrobka císaře Akbara. Mezi nejslavnější památky Indie pak patří Tadž Mahal. Fatéhpur Sikrí je město duchů. Toto město nechal vystavit císař Akbar Veliký a to jako nové hlavní město. Prohlédnout si zde můžete sultánský palác z pískovce a také velké páteční mešity.