Do Chorvatska nejen za koupáním

 

Mnoho lidí si při představě dovolené v Chorvatsku vybaví přeplněné pláže línými turisty a rodinami s ukřičenými dětmi, co se neumí chovat. „Jet na dovolenou do Chorvatska? To je trochu nuda, ne?“ říkáte si. Ale opak je pravdou! Chorvatská republika skrývá mnoho krás, které obyčejný plážový povaleč nemá šanci vidět. Jedinečná rozmanitá příroda, zachovalé lesy, kulturní památky a horské oblasti, to vše je k vidění v této turisticky oblíbené zemi. Pojďte se podívat, co vše vám tato destinace může nabídnout.

Aktivní dovolená za pár korun

To, že se Chorvatsko nachází relativně blízko České republiky, nemusí být pro mnohé z vás příliš atraktivní. Na druhou stranu, jestli plánujete dovolenou, na které uspokojíte své adrenalinové srdíčko, aniž by vás to zruinovalo, právě tato destinace je pro vás jako dělaná. Milovníci lezení nemusí cestovat daleko, aby uspokojili své touhy. Pokud vás už nebaví české pískovce nebo vltavská žula, zkuste vyrazit do Chorvatska. Po fyzicky náročném dni stráveném na skalách můžete skočit rovnou do moře! Také příznivci cyklistiky a turistiky si zde přijdou na své. Prozkoumejte chorvatské národní parky a přivezete si domů nezapomenutelné zážitky. Po celý rok jsou vám k dispozici mobilní domy Chorvatsko, tudíž na dovolenou je možné vyrazit nejen v letní sezóně, ale i v jinou roční dobu. Nakonec lyžování v této lokalitě je také velmi oblíbenou aktivitou.

Dejte sbohem drahým hotelům

Pokud jde o mobilní domy, dovolená Chorvatsko nabízí mnoho možností ubytování v tomto stylu. Je jedno, jestli se vydáte na Istrii, do Dalmácie nebo někam jinam, téměř po celé zemi naleznete tyto domky, stačí si jen zvolit lokalitu. Výhodou tohoto typu ubytování je, že jste většinou jen kousek od pláže. Navíc můžete vybírat z několika typů těchto ubikací, které jsou oproti klasickému hotelu cenově dostupnější.