Vyrazte na jarní dovolenou do Chorvatska. I když to na koupání ještě není

Chorvatsko je země mnoha tváří, která vás nadchne nejen během letní sezóny, ale taktéž v jarních měsících, zejména pokud chcete poznat zajímavá místa. Co třeba takový Split? Jedná se o starobylé město s mnoha významnými pamětihodnostmi a atrakcemi. Počasí je sice během dubna a na začátku května poměrně chladné, ale zase příjemné pro poznávání architektonických skvostů a historických pokladů.

Jestliže hledáte ubytování v Chorvatsku během jarního období, máte z čeho vybírat, protože apartmány i hotely jsou poměrně prázdné. Co se týče Splitu, tak je během dubna i května relativně prázdný, což nadchne jedince, kteří nechtějí potkávat turisty na každém kroku. Počasí je dobré na to, abyste si dovolenou užili, i když ne s celodenním koupáním v moři.

Jaké je počasí v dubnu a květnu?

Přes den se teploty pohybují v průměru okolo 17 °C, v květnu pak okolo 23 °C. V dubnu i květnu už přibývá slunečných dnů, ovšem počítejte občas s větrem. Hotely ve Splitu nejsou tak obsazené jako během letních prázdnin, takže máte z čeho vybírat. Preferujete luxusní ubytování, nebo prahnete po rodinném apartmánu, abyste si mohli uvařit i oběd či večeři? Žádný problém.

V obou měsících si přijdete na své, jestli hledáte zajímavé výstavy, sportovní soutěže a další aktivity. Pokud plánujete dovolenou, vybírejte si hotely a ubytování na Hotely.cz.

Proč do Splitu zrovna na jaro?

Důvodů, proč hledat hotely na Chorvatském pobřeží během jara, je hned několik. Čeká na vás ohromující příroda. S příchodem teplého počasí se začne probouzet i příroda jako taková, takže budete v obležení nových barev a vůní.

Stejně tak se vyhnete letnímu shonu. Už jste někdy byli ve Splitu v trajektovém přístavu od poloviny července do poloviny srpna? Jestli ne, máte štěstí, protože nevíte, jak vypadá ruch a shon. Split na jaře má zcela jiné aspekty, přičemž město není tak přeplněné. Projdete se klikatými uličkami starého města či hlavní nákupní třídou, kterou je ulice Marmont.

Tak neváhejte a navštivte Chorvatsko i na jaro.