Dovolená na podzim u moře

S přicházejícím podzimem pozvolna přichází chladnější počasí a deště, přesto právě tohle počasí může mnoha lidem více vyhovovat. Mnoho z nás nemá rádo úporné, spalující slunce, během jehož působení není schopno absolvovat výlety po památkách a užít si chvíle volna.

Je tedy velká spousta lidí, která si právě ráda užije Chorvatsko na podzim. V klidu si v příjemném počasí projde nádherné památky, bude se kochat šuměním moře, přírodou i bělostnými útesy skal. V tomto období jsou moře a pláže velmi krásné. Podzimní dovolená u moře v Chorvatsku může proběhnout i v říjnu nebo v listopadu. Ceny jsou příznivější a podzimní období se v Chorvatsku hodí pro výlety a poznávání krás, které Chorvatsko nabízí.

Chorvatsko na podzim

Při výběru dovolené po sezóně v Chorvatsku se můžete řídit i předpovědí počasí. Někdy je vhodnější podzimní dovolenou v Chorvatsku neplánovat moc dopředu, ale rozhodovat se na poslední chvíli. Jestliže je pak dlouhodobá předpověď na týden dopředu dobrá, stačí si rezervovat ubytování, hotel či apartmán a odjet si užít pár krásných dní u moře. Podzimní dovolená u moře nabízí prázdné pláže, kde můžete klidně celý den relaxovat třeba při čtení knihy. Chorvatsko na podzim nabízí možnost pohledu na místní život z jiné stránky, než ve velmi přeplněné sezóně během léta.

Chorvatsko, země dobrého vína

Na podzim začíná doba vína a Chorvatsko je proslulé vynikajícím vínem. Právě na podzim můžete objevovat zajímavé chorvatské odrůdy vín. Milovníci kvalitního vína vyznávají gastro-turistiku a s ní i ochutnávku vína. Chorvatsko není jen producentem vynikajícího olivového oleje. V 90. letech 20. století postupně začalo docházet v Chorvatsku k rozvoji a modernizaci v pěstování vinné révy. Výborné klimatické podmínky podporují pěstování vín, která se jinde ve světě nevyskytují. Pěstuje se zde okolo 130 odrůd vinné révy a lahodné víno můžete ochutnat právě na podzim.