3 TOP kempy Chorvatska

camping-lanterna-pitch-seafront-light

Není žádným tajemstvím, že Češi milují Chorvatsko. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by zde minimálně jednou nebyl. Chorvatsko není daleko, jsou zde krásná místa, která stojí za vidění, dobré jídlo za rozumnou cenu, vystačíme si s našim rodným jazykem a jako bonus mnoho pláží s Modrou vlajkou. Tato země je oblíbená převážně u rodin s dětmi, které stále častěji vyráží na dovolenou v karavanu nebo s obytným přívěsem.

Láká vás dovolená v Chorvatsku?

Pak není na co čekat, jedinou překážkou může být, že nevlastníte karavan ani obytný přívěs. To není ale v dnešní době problém. Půjčovna karavanů a obytných přívěsů je snad v každém větším městě. Při plánování takové dovolené si promyslete, zda je pro vás vhodnější cestovat karavanem, nebo s obytným přívěsem. Myslete i na včasnou rezervaci, abyste si svou dovolenou poté zbytečně nezkomplikovali a do třetice, myslete na to, že ne každá půjčovna obytných přívěsů nabízí také půjčovnu karavanů, proto se poohlédněte po možnostech včas.

Exkluzivně vám přinášíme TOP 3 kempy Chorvatska

Kemp Lanterna

Kemp se nachází na poloostrově v Lanterně na Istrii. Jedná se o nejsevernější část Porečské Rivijery. Nachází se 7 km jižně od Novigradu a 9 km severně od Poreče. Tento kemp patří mezi jeden z nejlépe vybavených kempů v celém Chorvatsku. Naleznete zde rodinné bazény, Aquapark, tenisové kurty, beach volejbal, minigolf, půjčovnu vodních atrakcí a jízdních kol, potápěčské centrum, víceúčelové hřiště a nechybí ani animační programy pro děti i dospělé. Čeká na vás 3 km dlouhá pláž, která je oceněna Modrou vlajkou. Kapacita kempu je 9000 osob.

Park Umag

Park Umag je rozlohou největší istrijský kemp, naskytne se vám zde podívaná na idylickou přírodu a díky své velké rozloze nebudete mít pocit stísněnosti. Pláž je zde oceněna Modrou vlajkou, tento kemp je přímo vybízí k rodinné dovolené s dětmi. Jsou zde luxusní bazény s vodopády, pirátskou lodí a tvrzemi. Botanický ekologický park s původními rostlinami. Možnost vodních sportů, půjčovna lodí a kol. Různá dětská hřiště, možnost grilování. Naleznete zde i internetovou kavárnu. Kapacita kempu je 5100 osob.

camping-lanterna-main-pool-sea-facing-airview-light

Bijela Uvala

Bijala Uvala se nachází přímo v centru Zelené laguny, 5 km jižně od města Poreč. Poreč je největším turistickým centrem na Istrii. Krásné městečko s přístavem nabízí turistům nejen krásnou přírodu a skvělou dopravní infrastrukturu, ale i památky. Pokud se zde vydáte, určitě navštivte Eufráziovu bazaliku, která je památkou UNESCO. Kemp Bijela Uvala patří mezi nejluxusnější kempy Evropy, pláže jsou vzdáleny zhruba 300 metrů od karavanů a obytných domů, k vodě to tedy nebudete mít daleko. Opět i tyto pláže jsou oceněny Modrou vlajkou a jsou oceňovány pro svou čistotu a kvalitu.