Prozkoumejte Zlínský kraj! Vydejte se na tato 3 místa

Zlínský kraj má opravdu hodně co nabídnout. Pokud sem jedete poprvé, budete překvapení všeobjímající přírodou, která je opravdu nádherná. Kam vyrazit na výlet? Máme pro vás 3 tipy.

Hurá do zoo Zlín

Dne 6. 6. 2021 se v České republice narodilo první africké slůně! A to přímo v zoo Zlín (Lešná)! Pojďte se podívat na jeho první týdny života a nebudete litovat. Samozřejmě tu narazíte i na další zvířata. K prohlédnutí jsou 4 zvířecí expozice, 1 botanická expozice a okolí zámku Lešná. Celá zoo je opravdu nádherná a tak se není čemu divit, že je druhá nejnavštěvovanější v ČR. 

Tip: Usnadněte si cestování a rezervujte si chatu nebo chalupu ve Zlínském kraji už dnes. Všechny krásy kraje budete mít jako na dlani.

V letním období je otevřeno do 18:00. Ceny za vstupné se pohybují od 130 Kč do 190 Kč. Pokud si vstupenku koupíte on-line, ušetříte. Ceny se sníží na 100 až 160 Kč.

Zajímá vás historie regionu?

Pro zájemce o historii regionu máme ve Vsetíně parádní tip na výlet. Vyražte do Muzea regionu Valašsko. Vzniklo v roce 1964 po sloučení 3 objektů: Muzea ve Valašském Meziříčí, Muzea ve Vsetíně a Muzea v Kelči.

Uvnitř zámku Vsetín najdete 10 nádherných expozic, které vás seznámí se zámkem, ale i jeho okolím. Dozvíte se například něco o životě templářů. V templářském sklípku, který je replikou rytířského sálu, zjistíte, jakou úlohu měli na Vsetíně. Vyzkoušet můžete i malý katapult sloužící k dobytí hradu.

Čeká na vás i ukázka bankovek z celého světa, přírodní a astronomická expozice, historická školní třída, ale také historické obrazy majitelů zámku.

Prohlédněte si místní zámek a zookoutek

Kroměříž se pyšní rozsáhlým zámkem, který je od roku 1998 zapsán na seznam UNESCO. Z původního hradu se v 17. století stalo letní sídlo pro arcibiskupy z Olomouce. V prostorech zámku si návštěvníci mohou prohlédnout velmi cenné obytné a reprezentační prostory.

Vnitřní zařízení zámku většinou pochází z druhé poloviny 18. století. Úžasná je obrazárna (v sezóně 2021 probíhá rekonstrukce) s kousky od malířů z 15. až 18. století a knihovna s 88 tisíci svazky. Samozřejmostí jsou i časté výstavy a akce.

Nezapomeňte se podívat i na zámeckou věž s 206 schody. Zajímavá je také zahrada, její nejstarší část má kořeny už v 15. století. Dohromady se můžete zúčastnit 7 návštěvnických tras. Na zámku se starají o minimálně 20 druhů zvířat, tak se mrkněte i do zookoutku. V zahradě se pohybuje přibližně dvacet pávů korunkatých.